| dragumaria a întrebat:

Bună ziua! În vacanța de vară menstruația mea a fost regulata, fără întârzieri sau altceva. Fiind vacanta, aveam un program lejer, dormeam cat voiam, nu eram stresata, uneori dormeam si dupa-amiaza. Acum, de când a început școala, fiind clasa a 12a sunt stresata, am foarte multe de făcut, 2 zile pe săptămână meditații, ajung târziu acasă și sunt obosită, dar trag de mine și pentru temele de la școală și nu mai am timp cam de nimic. Menstruatia îmi intarzie, credeți ca aceasta schimbare de rutina și stresul pot fi cauza? Postez din nou pentru ca la cealaltă nu mi-a răspuns nimeni și sunt chiar îngrijorată.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
4 răspunsuri:
| dullcat a răspuns:

Buna.Da, se stie ca stresul si alti factori din viata personala iti afecteaza menstruatia.

https://www.drmax.ro/articole/intarzierea-menstruatiei

| Hyperion7 a răspuns:

Da,stresul generează schimbari hormonale.

| Ilovedinero a răspuns:

Da, stresul, schimbarea rutinei de somn si schimbarea regimului alimentar sunt principalii factori pentru dereglarea menstruatiei, gandeste-te ca mie nu mi-a venit aproape un an intreg

| pufulescu0o a răspuns:

Daaaa, orice factor de stres iti va afecta oarecum si ceva menstruatia! Nu esti singura care sufera, un baiat sau barbat supus stresului isi va pierde repede erectia sau nu o va avea deloc, asta e deja ceva universal cunoscut.