| FluTuraSh29 a întrebat:

Buna ziua la toti!
Am dureri de stomac si probleme cu intestinele. Am facut USG la organele interne, analize si totul e ok. Medicul gastrolog mi-a recomandat sa fac fibrogastroscopia sa vada exact ce e la stomac si colonoscopia sa vada ce e cu intestinele caci simt deranj si de la ele. Cineva dintre voi a facut una din aceste proceduri? Nu ca nu vreau sa le fac dar ma tem tare, toti spun ca e foarte neplacut si dureros, apropo, nu vreau anestezie. Cit dureaza, cum te simti dupa ele, cum trebuie sa te pregatesti de ele? Cum te simti in timpul procedurii?
La colonoscopie te dezbraci total in jos, cate minunte dureaza?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
1 răspuns:
| CuriousStuff a răspuns:

Nu sunt placute insa nu poti sa spui ca sunt tocmai dureroase... Sunt doar deranjante, nu doare. Dupa ele te simti foarte bine ca stii ca ai scapat si afli ce ai, daca ai ceva. happy

La colonoscopie te dezbraci total, da, inainte (adica in ziua dinaintea colonoscopiei) trebuie sa bei vreo 2-3l de apa amestecata cu niste medicamente care o sa te faca sa ai diareea si o sa-ti spele intestinele ca atunci cand faci colonoscopia sa se si vada ceva acolo, nu doar materii fecale. Si cat dureaza... pai in functie de ce gaseste si ce vrea sa vada si eventual daca vrea sa recolteze si niste tesut de acolo, intre 5 si 15 minute.