| Pumba a întrebat:

Ma confrunt cu o problema mai ciudata, care sa sincera sa fiu ma si sperie putin. Astazi, in jurul orei 18 am simtit dintr-o data cum mi se infierbanta fata si incepe si sa ma usture, iar cand m-am uitat in oglinda am vazut ca ma inrosisem foarte tare in obraji si in zona barbiei, ba chiar in unele locuri(tot in zona barbiei) mi-a aparut si o iritatie care ma manaca. Tind sa cred ca am patit lucrul acesta din cauza sapunului pe care il folosesc(Protex) si din cauza faptului ca ajunsesem sa ma spal si de 5-6 ori pe zi pe fata cu acest produs. Poate fi acesta cauza? Acum am facut o baie si am observat ca roseata a mai disparut, inclusiv senzatia de caldura. Nu intotalitate, dar oricum nu mai este cum era. In rest nu am observat nicio schimbare, in afara unei dureri de cap. Intrebarea mea este cum pot scapa de aceasta roseata si care ar putea fi motivul pentru care a aparut? Fundita + Vot!

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| doctoressa a răspuns:

Cel mai probabil e din cauza faptul ca te-ai spalat excesiv cu un sapun antibacterina. Incearca sa folosesti un produs mai putin agresiv. http://www.i-medic.ro/remedii/remedii-naturiste-pentru-ten-gras

5 răspunsuri:
| GeorgianaGeo1 a răspuns:

Probabil esti alergica la acel sapun si sfatul meu este sa nu te mai speli pe fata cu Protex, roseata dispare daca nu il mai folosesti, in cateva zile (2-3 maxim) o sa dispara!
Sper ca te-am ajutat

| amyana00 a răspuns:

Buna! Poate fii o alergie, sau asa cum ai spus, din cauza sapunului. Cel mai bine e sa consulti un medic( parerea mea)

| AuroraHimilton a răspuns:

este rezultatul unui sistem imunitar care reactioneaza neobisnuit la o structura moleculara noua. Este posibil ca in trecut sa te fi expus prea mult substantei respective, astfel incat corpul sa dezvolte o alergie. [mam documentat si apare din cauza fierului si unor produse cosmetice cum ar fi si sapunul, nu ar trebui sa il mai folosesti deloc si in nici un caz atit de des, asta te va ajuta foarte mult. ceea ce ai tu acum pe fata e drematita alergica... daca vrei sa te informezi mai mult poti citi aici:http://www.ziare.com/......nt-1169647

| CorneliaC a răspuns:

Draga, nu e bine sa te speli cu sapun pe fata, in primul rand pentru ca el provoaca aparitia ridurilor devreme si usuca fata. Cine ti-a zis sa te speli cu sapun pe fata?

| maryanavl a răspuns:

Poate tea muscat o insecta sau ai putea face un pulseu de tensiune