anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Ma confrunt cu o problema nasoala iesita din comun. As dori putin ajutorul vostru legate cu niste informatii daca se poate.

Situatia pe scurt - am helminti/parazitii intestinali/draci, cum vrei tu sa le numesti.
Nu stiu de unde le-am, o banuiala ar fi cainele deoarece nu a fost deparazitat niciodata, dar nu e sigur, doar posibil.
De igiena am grija, nu se pune intrebarea, pe maini sub unghi ma spal aproape constant, probabil sunt eu mai slab cu sistemul imunitar si asa am ajuns in stagiul in care ma aflu ca nu imi pot explica altfel.

As dori sa aflu ce analize se pot face in cauza, ce se afla / cate feluri de analize sant, sange, proba fecali, urinar, si cat costa. Cu ce sa ma hranesc, sau sa nu mananc mai nimic, lapte cu usturoi, miere si alte tampenii am incercat deja fara folos.
Sper ca e cineva cu experienta in domeniu.

La medicul de familie nu vreau sa fac vizita, doar in caz de urgenta... speram ca va trece cu niste tablete de Albendazol, dar la momentul de fata inca nu observ nimic semnificativ ce ar indica spre vindecare... imi aduc aminte aveam la varsta de 13 ani oxiuri care treceau dupa 3-5 tablete, dar astia nu se compara. Va rog fara glume, nu stii cand ajungi si tu in pielea mea.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
Bula
| Bula a răspuns:

Este posibil sa fi fost primit viermisorii de la caine. De ce nu-l duceti la deparazitare?

Parazitii intestinali se pot identifica prin coprocultura (analiza de scaun, de "fecale").
Mergi la medicul de familie, iti face o trimitere la laborator, iar dupa ce primesti rezultatul se poate stabili medicamentatia ceea mai eficace.

| YingYang a răspuns (pentru Bula):

Multumesc de raspuns!

Am nevoie de trimitere pentru laborator, de la medicul de familie?! Mersi.

3 răspunsuri:
| AndradaComiati a răspuns:

Trebuie să iți faci coprocultura, îți dă de la laborator coprocultor pentru așa ceva cu rezultatul mergi la medicul de familie pentru a primi tratamentul corespunzător!

| YingYang a răspuns (pentru AndradaComiati):

AndradaComiati Multumesc pentru ajutor.