Daca examinarea cardiologica este cu rezultat normal, atunci problema este psihica: autosugestie, anxietate etc.
In aceste cazuri din urma, ai doua lucruri de facut:
1. Discuta cu un psiholog sau cu o persoana cu capacitati psihologice (un preot, un profesor, o alta persoana de incredere, cu experienta de viata!
2. Schimba-ti modul de organizare (a ta insuti si a programului), sa nu te stresezi si sa n-ai chef de "auto-inspectare" deasa.
"Ma confrunt... inima oprindu-se pentru câteva secunde"
amice, sună la 112 până nu dai in primire!
... sau ai exagerat puțin?
Lasă că ești tu medic.Nu car marfa stai liniștit, si vorbesc din perspectiva unei persoane cu probleme la inima și simptomele respective.
Dacă habar nu ai (cum observ ca nu prea ai pe nici un subiect ca răspunzi doar aiurea) ce inseamna anumiți termeni sau cum se manifesta o anumita problema nu mai panica oamenii și vorbi prost și fără rost.
Când a spus fata ca are senzația de inima oprita sa refera la o strângere în piept provocata de circulația sângelui, sau un impuls electric (depinde de problema pe care o are) urmata de bătăi mai rapide.Nu ii se oprește inima propriu zis ca nu mai scria acum aici.Dar nici logica nu ai se pare.
" Freya1 : Nu car marfa..." sau ai ratat-o și p-asta ca aptitudinile tale de medic ratat?
Da' ce-i cu aia de mai jos?!
https://www.tpu.ro/......ai-nevoie/
În primul rand sunt femeie.In al doi-lea rand am întrebat de ce e nevoie pentru a deschide o firma pentru distribuirea mărfii, pentru ca deja ma ocup cu anumite lucruri și vreau sa ma extind și înspre asta.Dar nu ti-am cerut ție părerea.
Și pe urma, dacă nu ai habar de anumite afecțiuni, nu te mai baga ti-am mai explicat.
" În tahicardia supraventriculară, bătăile inimii accelerate sunt declanșate de tulburări ale inițierii sau transmiterii impulsurilor electrice ce determină contracțiile inimii. În mod uzual, frecvența cardiacă în timpul episoadelor de tahicardie supraventriculară se situează între 150 și 200 de bătăi pe minut, ocazional chiar peste 300 pe minut.
Ritmul cardiac sinusal (normal) este de 70-90 bătăi pe minut. În cazul bradicardiei, acesta scade sub 60 de bătăi pe minut. Bătăile de inimă mai lente înseamnă o circulație deficitară a sângelui. Acest lucru poate afecta organele și țesuturile.
Există și cazuri fiziologice (normale) în care ritmul cardiac este scăzut, cum ar fi somnul, perioadă în care toate funcțiile corpului încetinesc. De asemenea, atleții și sportivii de performanță au un ritm cardiac mai scăzut. Acest lucru se datorează faptului că inima acestora este puternică și pompează suficient sânge prin mai puține bătăi cardiace. În aceste cazuri, sănătatea nu este afectată.
Cauzele bradicardiei
Bradicardia apare din cauza unei defecțiuni la nivelul rețelei electrice a inimii, atât în producerea stimulilor electrici, cât și în mecanismul de conducere a acestora. Nodul sinusal este sursa generatoare de impulsuri electrice care determină contracția miocardului. Atunci când această zonă nu mai funcționează corect, apar tulburări de ritm cardiac."
~ pentru ca deja ma ocup cu anumite lucruri și vreau sa ma extind ~
fă asta nu fă tu pe medicul că spui doar tâmpenii:
~ | Freya1: Când a spus fata ca are senzația de inima oprita sa refera la o strângere în piept provocata de circulația sângelui, sau un impuls electric ~
Eu nu mai repet ce am scris mai în sus ca vad ca ești foarte greu de cap.
Tu nu înțelegi ca și eu am afecțiunea asta la inima și mi s-a spus de către medic.Am dosare făcute la spitale și clinici pentru tratament, iar cel târziu anul viitor am programata o intervenție la inima in Cluj.Da tu ești mai deștept cu afirmații de "suna la 112" pentru o durere de masea sau sa spui ca exagerează omul când încearcă sa explice ce simptome are.
Nu mai vorbi în necunostinta de cauza.
Cauzele pot fi multe.Chiar dacă și atacurile de panica au ca simtom palpitațiile mie una nu mi s-au manifestat prin strângeri, bătăi asa sau senzația de oprire a inimii.Senzatia pe care o ai tu suna mai de graba de da, lipsa de magneziu și calciu (spasmofilie) sau chiar tahicardie ce o data cu panica evident se înrăutățește.
Bine ca mergi la medic, nu strica un ekg cu toate ca e posibil ca dacă e tahicardie sa nu îți iasă din prima.Eu sufăr de tahicardie supravetriculara descoperita tot asa ca si tine, din strângeri bruște după care palpitații și pana la 220.Eu una am ajuns la spital cu ele pana la urma pentru ca la controale nu vedeau nimic neobișnuit (în criza îți iese la ekg, în rest ești om ok).
Treaba e în felul următor.Ori e o lipsa de anumite vitamine cum am spus, ori ai un nerv acolo la inima (nu e ceva grav) ce da impulsuri aiurea.Partea bună e că se poate trata în ambele cazuri, partea proasta e ca tratarea e pe termen lung plus ca vei rămâne cu frica de care spui, ca pățești ceva, ca mori ca etc și te înțeleg.
Încearcă pana ajungi la medic ca în momentul în care pățești sa simți ce ai specificat sa îți menții calmul.Chiar și tahicardie dacă e nu mori de la ea daca nu stai mai mult de 2/3 ore asa, în cel mai rău caz faci o injecție la medic.Deci asa ca, atunci când simți treaba aia încearcă sa tragi aer numărând pana la trei pe nas, si sa eliberezi tot la fel, numărând lent pana la 3.Repeta chestia asta și încearcă sa te liniștești.Atata timp cât reușești sa oprești tu palpitațiile nu e nimic foarte îngrijorător.
Ți se vor da niște vitamine, sau beta blocante urmate de o ecografie la inima dacă problema persista.Nu e nimic dureros, ci doar iti monitorizează bătăile inimii cu niște ventuze sau la ecografie bănuiești, te da cu gel din ala si cu aparatul se uita sa vadă dacă e ok inima..Nu doare nu se intampla nimic.
Buna, m ar interesa in primul rand cati ani ai? De ce te intreb asta?!? pentru ca la adolescenti (daca este adolescenta) pot sa apara cum le numesti tu palpitatii (de fapt dupa cum ai descris tu ar fi vorba de extrasistole). Extrasistolele sunt niste batai premature ale inimii, apar de cele mai multe ori pe un cord sanatos, cauza acestora pot fi diverse cum ar fi teama, anxitetea, bauturile energizante, alcoolul, tutunul care destabilizeaza ritmul normal al inimii. Cel mai bine ar fi sa mergi la un cardiolog sa vezi ce se intampla. Nu ai de ce sa ti faci griji, si eu ma confrunt de cativa ani cu extrasistolele, ajungi sa te obisnuiesti in timp si sa nu le mai bagi in seama. Dispar cu timpul, sau se mai raresc in timp (depide de caz). Ca sa te mai linisti putin pot sa ti spun ca in momentul cand tu simti ca inima se opreste, de fapt acesta este asa numita "pauza compensatorie" dupa o extrasistola cand inima isi regleaza ritmul. Practic inima nu se opreste, doar ca diastola dureaza un pic mai mult ca inima sa si recalibreze ritmul. Nu e nimic grav, dar ca sa fii sigura mergi la un cardiolog. Numai bine
Deeaandreea9156 întreabă: