Buna, am si eu cosuri si am incercat tot felul de solutii. Tin sa mentionez ca am 15 ani si sunt fata. Si am si eu cateva cicatrici, si pete dat mi'au trecut. Eu nu am fost la dermatolog. Am fost la farmacie si m-am rugat o gramada de niste doamne sa imi prepare o solutie de cosuri. Solutia aceasta care am luat'o contine un cicatrizant, respectiv rezorcina, si un antibiotic, enritromicina, eu am folosit'o de mult timp, dar pe langa ea mai folosesc o crema cu extract de melc special pentru acnee care are tot un cicatrizant. Totul e cam in jur de 50 de lei. Nu este super scump dar mie chiar mi-a mers foarte bine cu acestea. Daca ai vre'o ruda pe la farmacia poti sa ii spui solutia la o sticluta maim mare e cam 15 lei si te tine 1 luna cam, asa dar trebuie sa dai in fiecare seara pe pielea curata, deoarece daca o neglijezi risti sa iti mai apara altele, oricum acelea nu prea lasa semne. Am patit asta. Crema o poti gasi si in supermarket-uri gen Auchan pe langa cremele de fata. Sper ca ti'am fost de ajutor.
Multumesc pentru sfaturi...intr-adevar dulciuri mananc destul de des pentru. ca am nevoie de un aport mare de energie ca sunt sportiv si inca sunt in crestere.
Eu folosesc un gel regenerant cu Extract de mel ce contine, Viatamina B6, Alantoina si Colagen. Dupa parerea mea merge bine, avand in vedere ca eu am acnee severa pe spate si una mai usoara pe fata.
Sper ca te-am ajutat!
P.S: Gelul costa in jur de 10-15 lei, il poti gasi la farmacie si este un produs fabricat in Germania.
Si eu ma confrunt cu o problema asemănătoare doar ca nu asa severa. Si eu am avut probleme foarte mari cu tenul, aveam si cosuri (nu foarte mari) si multe semne. Am fost un an întreg la un dermatolog care mi-a tot schimbat in fiecare crema dar nici care nu mergea apoi am găsit alt dermatolog care e foarte bun si mi-a dat doua creme : Sebium Global si Duac care m-au ajutat foarte mult si inca ma ajuta dar acestea trebuie luate in Combinație mai ales ca Duac este o crema destul de puternica. Eu am început primele 2 sapt sa ma dau si dimineața si seara cu Sebium Global, următoarele doua saptamâni ma dădeam in fiecare zii seara cu Sebium si o data la doua zile dimineața cu Duac, următoarele doua saptamâni ma dădeam o zii cu Sebium si dimineața si seara si o zi cu Duac si dimineața si seara, următoarele 2 sapt ma dădeam o data la doua zile cu Sebium dimineața in rest doar cu Duac iar apoi am ajuns in Fiecare zi cu Duac iar acum continui cu el pana imi vor dispărea toate coșurile. Trebuie doar sa ai răbdare si cel mai important sa nu mai mănânci deloc dulciuri si orice ce conține zahăr (eu nici in momentul de fata nu mănânc nimic ce conține zahăr sau cacao pentru ca acestea determina ieșirea coșurilor cel mai mult) si sa nu iti spargi(storci) coșurile pentru ca asta iti lăsa cele mai multe semne! Si inca ceva, eu nu am voie niciun fel de carne din magazin pentru ca conțin foarte multi hormoni.
Sper ca te va ajuta ce ti-am scris...de crema nu stiu ce sa zic daca ar fi buna pentru tine pentru ca nu stiu prea bine cazul tau, cel mai bine e sa mergi la un dermatolog foarte bun.
Daca chiar e cazul foarte grav si nu trec nici cum semnele am inteles ca se poate apela la Roacutanee. Aceasta e o crema pentru cea mai gravă acnee dar e foarte buna (precizez ca afectează foarte mult stomacul iar in timp ce il iei trebuie sa ai foarte mare grija ce mănânci iar daca faci sport orice zgârietură sau tăietura devine cicatricie pe viața.
Iti urez multă bafta si numai bine.
Buna, am si eu cosuri si am incercat tot felul de solutii. Tin sa mentionez ca am 15 ani si sunt fata. Si am si eu cateva cicatrici, si pete dat mi-au trecut. Eu nu am fost la dermatolog. Am fost la farmacie si m-am rugat o gramada de niste doamne sa imi prepare o solutie de cosuri. Solutia aceasta care am luat-o contine un cicatrizant, respectiv rezorcina, si un antibiotic, enritromicina, eu am folosit'o de mult timp, dar pe langa ea mai folosesc o crema cu extract de melc special pentru acnee care are tot un cicatrizant. Totul e cam in jur de 50 de lei. Nu este super scump dar mie chiar mi-a mers foarte bine cu acestea. Daca ai vre'o ruda pe la farmacia poti sa ii spui solutia la o sticluta maim mare e cam 15 lei si te tine 1 luna cam, asa dar trebuie sa dai in fiecare seara pe pielea curata, deoarece daca o neglijezi risti sa iti mai apara altele, oricum acelea nu prea lasa semne. Am patit asta. Crema o poti gasi si in supermarket-uri gen Auchan pe langa cremele de fata. Sper ca ti'am fost de ajutor.
Sonofawitch întreabă:
Deeaandreea9156 întreabă: