| Hfhaffj a întrebat:

Bună ziua, ma numesc Marius și am 14 ani. Vreau să vă spun ca acum 2 săptămâni am avut un meci de fotbal, am vrut să degajez mingea iar piciorul stâng mi-a alunecat și nu știu exact cum osul a pleznit și sub genunchi imediat m-i s-a format o gâlmă care ulterior s-a desumflat.In fine, am ajuns la spital si am fost diagnosticat cu deplasare de platou tibial.Am fost internat 3 zile în spital am fost operat și mi-a fixat acolo osul cu un șurub.Acum eu aș vrea să știu cam cât timp nu am voie să merg sau eu mă întreb dacă mai am voie să joc fotbal si când mai pot juca fotbal.Nu prea știu asa multe si pe internet nu am înteles prea multe când am citit de asta.Va rog frumos cine vrea și are timp ii multumesc dacă mă ajuta cu niște explicații.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
5 răspunsuri:
| DavidoffUser a răspuns:

Doamne fratioare ce ghinion ai avut.La tine e complicat sa-ti spuna cineva asta pentru ca esti in crestere si oasele se modifica. Surubul o sa-l ai acolo toata viata sau doar pana cand se fixeaza osul?

| DavidoffUser a răspuns:

Http://emedicine.medscape.com/article/1249872-treatment#d10

http://www.physio-pedia.com/Tibial_Plateau_Fractures
Daca te descurci in engleza, astea sunt de ajutor.
Bai, recuperare usoara, o sa ai mult de asteptat, vreo 4-5 luni pana poti sa mergi ca lumea, de alergat nu stiu, depinde de recuperarea post-operatorie si de vointa ta. Osul se va vindeca complet dupa 3 luni, dar dureaza mult pana te vei putea misca ca inainte de fractura.Cu vointa multa si recuperare buna, rabdare si incredere in tine, de alergat sigur o sa poti pana in decembrie, dar de jucat fotbal nu stiu ce sa zic, o sa-ti dai seama pe parcurs, depinde cum te simti, cum se vindeca osul, trebuie sa ai si putin noroc.
Mda, imi pare rau, insanatosire grabnica!

| Hfhaffj explică (pentru DavidoffUser):

6 luni a zis doctorul că o să țin șurub

Mulțumesc mult

Eu inițial nu vad ca e asa grav.adica nu am dureri deloc. operaria a decurs bine.pe 30 mai îmi scoate ghipsul.problema e ca eu aș vrea să merg cam prin iulie.sa merg destul de binisor... oare pot?