| ohimesama a întrebat:

ma numesc matsubayashi adriana. am 32 de ani si sunt insarcinata in 7/8 saptamani; sunt fumatoare pana sa aflu ca sunt insarcinata fumam 2 pachete de tigari la zi, am aflat ca sunt insarcinata in saptamana a patra si de atunci le-am redus pana la 10/15 tigari pe zi, nu as dori sa ma incurajati sa fumez in continuare dar nici sa intru in panica imi este foarte greu este un viciu ca ori care altul si totusi pentru mine este o obsesie daca ma aptin sa nu fumez devin exstrem de nervoasa am palpitati la inima pina la sufocare si imi este nespus de rau am dureri de cap groaznice si crampe abdominale, sunt constienta de faptul ca nu este bine pentru fat dar va rog din suflet un sfat mi-ar fi de folos pentru linistea mea nu sunt o femeie cu prea multa vointa va multumesc mult.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Un prim pas este deja facut. Daca de la 40 de tigari/zi ai ajuns la 15-10/zi,e clar ca ai ambitie, dar nu esti constienta de lucrul acesta.Impune-ti sa nu depasesti 10 tigari pe zi, timp de cateva zile, dupa aceea redu-le la 5/zi,pentru cateva zile, dupa care redu-le la 4, 3, 2,pana te vei lasa complet.In mod normal este nevoie de mai mult timp pentru a renunta la fumat, dar incearca sa-l reduci la maximum, mai ales daca esti insarcinata.In rest, evita sa bei cafea sau alcool in timp ce fumezi si nu fuma impreuna cu altcineva.Din ceea ce am citit si discutat cu fumatori, am ajuns la concluzia ca aceste "combinatii" determina fumarea mai multor tigari.In rest, recomand o hidratare corespunzatoare(minimum 2 litri de apa/zi),o alimentatie cat mai sanatoasa+multe fructe si renuntarea la sucurile din comert(nu si la cele naturale,facute de tine), dar si o activitate fizica moderata, care sa te ajute sa te mentii in forma.Astfel te vei simti mult mai bine si nu este exclus sa simti din ce in ce mai mult nevoia si dorinta de a renunta la fumat.Succes.

3 răspunsuri:
caramela
| caramela a răspuns:

Buna! nu te judec, iti zic doar atat, daca tii la viata si la sanatatea copilului tai, si ti-l doresti cu adevarat, vei face un efort pentru binele tuturor, daca nu, alegerea iti apartine...o zi buna!

| ExistaMosCraciun a răspuns:

Aici nu e vorba de vointa, ci de responsabilitatea pe care o ai, ca si viitoare mama.

| LaLaLaLoveAlex a răspuns:

Strange si tu bani si cumpara-ti tigare de la teleshoping, e cam 1 mil jumate si nu iti va afecta cu nimic copilul. Bafta