| vioric a întrebat:

ma numesc viorica si sunt insarcinata, am 18 saptamani.Am auzit ca daca ai probleme cu ochii obligatoriu ti se v face cezariana.Eu am dioptria la ochiul drept -5 iar la stang 0, 1.Este adevarat ca mi se va face cezariana?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
4 răspunsuri:
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Nu orice problema oftalmologica impune cezariana. Cel mai frecvent se face cezariana la femeile cu miopie fiindca travaliul reprezinta un factor de risc pentru dezlipirea de retina. Nu cred insa ca tu ai o miopie suficient de grava sa impuna cezariana, dar trebuie sa te duci din timp la oftalmolog pentru consultatie si indicatii in aceasta directie.

daniela
| daniela a răspuns:

In principiu da... oricum pe toata perioada sarcini ar trebui sa consulti un oftalmolog. (Nasterea naturala inseamna un efort foarte mare care poate da probleme nervului optic).

| doinisor a răspuns:

Nu este adevarat ce legatura are ochii cu sarcina cine a spus asta nu stie ce vorbeste

| adria1967 a răspuns:

Da e obligatoriu, dar daca nu vii cu documente de la medic oftalmolog s-ar putea sa nu te ia in seama, medicii in general se iau dupa documente. Sa te ajute Dumnezeu sa duci sarcina la sfarsit cu bine si nastere usoara de copil sanatos!