| سشغع_ظشیشب_1994 a întrebat:

Bună ziua, mama are de câteva săptămâni dureri în zona genunchiului, este umflat si vânat. De la ce ar putea fi?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
14 răspunsuri:
Bula
| Bula a răspuns:

Poate fi de la fortare, greutate mare, contuzie, luxatie etc.
Sa mearga la urgente la ortopedie (daca o doare) sau la medicul de familie (daca nu are dureri).

| mi25 a răspuns (pentru Bula):

In primul rand la medicul de familie, deoarece o consultatie direct la ortoped costa 100-200 de lei.

| Bula a răspuns (pentru mi25):

Daca doare, atunci e urgenta la ortopedie (luxatie, fisura), care se rezolva fara taxe si nunecesita trimitere de la medicul de familie.
Daca nu doare, atunci pot fi probleme de circulatie sau altele.
In acest caz, medicul de familie va vedea unde trebuie sa faca trimiterea.

Doare si daca ai osteo poroza la genunchi, dar nu este urgenta.
Daca este urgenta - accidente care produc leziuni ale oaselor - se merge la urgente, nu direct la un cabintet ortopedic. Daca la urgente nu este medic ortoped, atunci se trimite, insotit de personal medical, la cabineul de ortopedie, iar in afara programului la sectia de ortopedie din spital. In rest, toate trebuie sa treaca pe la medicul de familie, daca nu vrei sa platesti consultatia.

De la osteoporoza nu se ace vanat si umflat genunchiul.

Nu te-am inteles.
Dar eu ma refeream la ce ai spus: "Daca doare, atunci e urgenta la ortopedie" Voiam sa scot in evidenta ca nu tot ce doare este urgenta.

Scuze, am "furat" o litera. happy
Corect este:
"De la osteoporoza nu se face vanat si umflat genunchiul."

Este relativa problema. Am vazut persoane care erau cu genunchiul vanat si umflat, deoarece osteoporoza poate determina adunare de lichid la genunchi.

Culoarea vanata este de la sange, nu de la "apa" (lichid).

Iar nu ai inteles. Eu am zis ca se umfla piciorul din cauza apei, nu ca primeste culoarea vanata. Da, poate nu am despartit cum trebuie notiunile.

| CristiDinBucuresti a răspuns:

Bună intrebare, dar mergi la un ortoped si intreaba l.

| sierra1 a răspuns:

Pe ea ai intrebat-o?

| oglindasultanului a răspuns:

De la lovituri despre care nu stii, sau vase de sange sparte cauzate de exercitii fizice.

| Nirvanaaa a răspuns:

A suferit vreun traumatism in zona aceea?
Ar trebui sa o vadă un ortoped.