| Vera8156 a întrebat:

Mi-am facut de curand analizele si mi-e iesit HGB (hemoglobina) 10.76. Minimul era 11, iar medicul mi-a spus ca am o anemie. Intrebarea mea este daca anemia e intr-o faza avansata sau e ceva superficial.
Precizez ca am 17 ani.
Multumesc.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| fabiola a răspuns:

Grav este sub 7 (se recurge chiar la transfuzii) dar nu neglija considerand ca-i superficial.Consuma alimente bogate in fier:ficat,splina,piersici, spanac, oua de la gaini de tara!

4 răspunsuri:
| SamSon a răspuns:

E ceva superficial.
Incearca sa consumi mult lapte, branza...

| Reek54 a răspuns:

Cred ca ceva avansat... daca spune ca minimul e 11 iar tu ai 10.76.
uite aici, poate te ajuta http://www.afladespre.manager.ro/totul-despre-anemie-303.htm

| lookingforlove a răspuns:

Doamne. anemia nu e ceva atat de serios. o are fiecare al doilea om intrebat.winkingnu te teme...mananca doar sanatos si poti lua Hemoglobina in picaturi pentru a-ti ridica nivelul, din famacie, fara prescriptie medicala.doar ca e cam scumpa.bafta.

Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Nu ai de unde sa stii cat de avansata este dupa o singura analiza. Trebuie sa-ti faci investigatii suplimentare. Valoarea hemoglobinei nu este dezastrous de mica, dar este totusi ingrijoratoare.