| lavinia_6608 a întrebat:

mi-au iesit de curand 2 pete rosii pe mana, mai exact cu o zi inaintea nuntii si sunt deja 2 saptamana si nici un semn sa se treaca. de la ce credeti ca este posibil? streptococul poate porvoca si infectii ale pielii?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
3 răspunsuri:
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Poate fi un eritem nodos in cadrul unui reumatism articular acut post-streptococic.
Sau poate fi altceva, fara legatura cu streptococul: eczema, lupus, icoza.
Trebuie neparat sa te duci la dermatolog cat mai repede, fiindca diagnosticul precoce este cheia unui tratament eficient.

| pisi dy a răspuns:

Imi aduci aminte de nunta mea : mi- a iesit ditamai herpesul in coltul gurii si am facut si alergie la vopseaua de par cu cateva zile inainte... dar in poze nu se vede nimic ( traiasca fondul de ten!) cu toate ca am facut tratamente dermatologice vreo doi ani dupa aia, ca medicii ziceau ca am seboree sau dermatita de contact si iar reteta de crema cu hidrocortizon...mergi la medic, nu amana

| sorinadiet a răspuns:

Streptococul poate provoca si infectii ale pielii, dar nu te speria, sunt de obiceiinsotite de puroi, si se extind foarte repede...cred ca ai o exema si atat, cata vreme vorbeste doar de o pata, si nu si de bube, temperatura, ganglioni umflati...sau o dermita alergica provocata de soare! aia putea sa treaca pana acum, daca nu statei la plaja in continuare...ai purtat ceva, vreo bratara, ai dat cu vreo substanta? te-a muscat ceva si nu ai bagat imediat de seama? revino cu amanunte!