| bontea a întrebat:

numele meu este Mitroi Daniel sunt un student de 21 de ani.

Daca intr-adevar exista doctori pe acest site, va rog frumos daca binevoiti sa-mi raspundeti si mie la urmatoarea intrebare: In urma rezultatului RMN sa constatat urmatorul rezultat:

-stergerea lordozei lombare cu tendinta la rectitudine, sacru orizontalizat

-mic debord discal T11 si L1 farca conflict disco-radicular

-debord discal circumferential L4 cu minim contact cu radacina L4 la iesirea din gaura de conjugare bilaterala

-aceleasi modificari la nivelul discului L5 cu minim contact cu radacina L5 la iesirea din gaura de conjugare bilaterala(mai evident pe stanga)

-hernii intraspongioase la nivelul platourilor adiacente discurilor T11 L2

Mentionez ca am 21 de ani ca durerea se resimte cand in mod deosebit cand sunt relaxat si stau intins in pat, in general seara cand ma pun la culcare. Nu mai suport aceasta durere.
Va rog frumos, puteti sa-mi recomandati un tratament adecvat problemei mele?
Va multumesc

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
1 răspuns:
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Eu sunt medic, dar numai un rezultat de RMN nu este suficient pentru tratament. Dupa parerea mea, s-ar putea sa ai spondilita ankilopoietica, o boala autoimuna care afecteaza in special barbatii tineri. Pentru diagnostic si tratament, trebuie sa te internezi intr-o clinica de Reumatologie dintr-un spital mare (Cluj, Iasi, Timisoara, Targu-Mures, Craiova sau Bucuresti). Acolo ti se vor face mai multe analize (eventual HLA-B27) si se va stabili o conduita terapeutica. Tratamentul este unul de durata, complex, care nu poate fi recomandat dupa ureche.
Multa sanatate!