anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

O intrebare am si eu! Cu ce ma poate ajuta o sedinta/sedinte la psiholog in legatura cu a-mi face o prietena? Am 27 de ani poate o sa radeti sau o sa ziceti ca am vreun defect dar nu,dar sunt stangaci in a-mi face o prietena,pur si simplu nu stiu cum sa ma bag in seama cu o fata, ce subiect sa discut cu ea.Nu pot pur si simplu sa ma duc la o fata si sa-i spun: Auzi vrei sa fii prietena mea? laughing adica ma intelegeti unde vreau sa bat.Ma oftic ca toti prietenii mei au o prietena,si mai rau sunt unii 'ca din topor' care au langa ei fete ca din reviste, ma simt aiurea si ma intreb ce au ei si eu nu am...Sunt un om/persoana ce am incredere in mine, sunt sociabil.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
9 răspunsuri:
| FataCuChitaraMunților a răspuns:

Da...Şi ai atât de multă încredere în tine, că nu-i poţi spune unei fete ce simţi.Hai să fim serioşi! Prietenii tău au iubite din diverse motive.Ori au buzunarul plin, ori au renume de Don Juan.Şi tu te grăbeşti asemeni unui adolescent.Vine sfârşitul lumii şi te găseşte singur? Ce mai tragedie! Ideea e în felul următor...Tu trebuie să găseşti pe cineva ca tine.Nu ai nevoie de cineva aparent perfect.Ai nevoie de cineva care să te înţeleagă şi să te vadă aşa cum eşti.Tu, grăbindu-te, nu laşi ocazia asta unei persoane speciale care chiar merită să facă parte din viaţa ta.Şi nu vei afla niciodată dacă te grăbeşti.Şi psihologul nu te poate ajuta.Doar spune baliverne, că doar îl plăteşti.În esenţă, cine nu ar spune astfel de tâmpenii şi să mai fie plătit pentru asta? Totul vine de la tine şi de la modul în care îţi controlezi gândurile. Când va sosi momentul potrivit, cu siguranţă îl vei recunoaşte.

| GoodDay9 a răspuns (pentru FataCuChitaraMunților):

Da dar pana si mama imi reproseaza ca altii la varsta ta au familie si copii...tu nu ai o prietena.Am job sunt momentan cadet maritim, problema e ca nu stiu cum sa ma fac placut, cum sa interactionez cu o fata, ce sa vorbeac cu ea si etc...

Da-mi un sfat, am nevoie de un sfat cum sa ma bag in seama, ca doar nu ma pot duce la una care o vad pe strada si sa-i spun daca vrea sa stam la o cafea de vorba si etc etc...

| FataCuChitaraMunților a răspuns (pentru GoodDay9):

Toate mamele sunt cicălitoare.Dar asta nu e nimic.În momentul în care o să te plictisească soacra, o să regreţi că te-ai însurat. laughing))
Eşti tânăr, ai timp şi pentru copii.Important e că ai o carieră. Eşti un om stabil care poate oferi o viaţă decenţă.Şi asta contează foarte mult.
Cadet maritim...crezi că oricine ajunge aici?
O să-ţi spun un lucru. Dacă vrei, poţi să ţii cont de el. Dacă nu, doar ignoră.
O fată care te place te poate face să te simţi în largul tău, fără a face eforturi supranaturale pentru a o cuceri.
Nu ştii că zâmbetul face minuni?
Mai ai şi tu răbdare...Ai aşteptat 27 ani şi mori pentru încă puţin?
Genul ăsta de lucruri apar când te aştepţi mai puţin.

Stii ma gandesc multe ori si tare mi-e frica sa nu raman singur, ca dupa o anumita varsta lumea se intreaba si iti si scot ceea ce nu esti...se intreaba asta are o varsta cum de e singur pana la varsta asta...

| FataCuChitaraMunților a răspuns (pentru GoodDay9):

Ştii vorba aia..."Gura lumii nici pământul n-o astupă". Lumea oricum vorbeşte, fie că faci un lucru rău, ori nu.Atunci,de ce ţi-ar păsa? Lasă lumea să vorbească, nimeni nu trăieşte în locul tău, nimeni nu îţi cunoaşte povestea.Deci,bucură-te.Şi dacă asta te face cumva să te simţi mai bine... ştiu cazuri de bărbaţi căsătoriţi după vârsta de 30 ani.Deci,conform statisticilor, mai ai destul timp.Şi nu uita că anul are 365 zile.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Si daca toti prietenii tai ar avea o motocicleta ar trebui sa ai si tu una?

Ce lume...
Dar eu zic sa mergi la psiholog.
Nu pentru ca te va ajuta. Sper sa te arunci si in fata trenului. Ma doare in 14. Dar sa mai faca si unii bani de pe urma prostanacilor.

| 1DeadMemories a răspuns:

Probabil iti lipseste increderea in tine! Vad ca aici socializezi destul de bine cu don'soara Nobody, e si asta un pas.
Probabil socializarea virtuala nu-i o solutie, dar poate fi un pas sa-ti infrangi temerile.
Incearca la prietenele prietenilor, sa-ti recomande o amica, cu care sa socializezi pe net inainte, daca face to face ai retineri.

| diaac a răspuns:

Buna. O consiliere psihologica sau psihoterapie (cel mai sigur daca mergi la mai multe sedinte) te poate ajuta sa identifici ce dificultati ai concret in a iti face o prietena, ce comportamente ai putea schimba pentru a avea mai multe sanse, ai putea sa inveti sa faci deosebirea ce tine de tine - ce poate tine de fetele pe care vrei sa le abordezi. Te poate ajuta sa vezi ce modele de relationare ai vazut in familie si in ce fel ai putea fi influentat de aceste modele. Te-ar putea ajuta sa identifici ce anume iti doresti la o partenera potentiala si in ce mod te-ai putea apropia de o asemenea partenera. Te-ar putea ajuta sa vezi tiparele care poate s-au repetat in relatiile de pana acum si sa decizi daca vrei sa schimbi ceva in felul in care intri (sau nu) si ramai (sau nu) in relatie. Te-ar putea ajuta sa identifici ce trairi emotionale anume ai cand vine vorba despre a iti face o prietena si in ce fel modul in care traiesti aceste stari te ajuta sau dimpotriva.

Problemele care tin de relationare si cuplu sunt des intalnite in cabinetele de psihologie, de aceea cred ca un psiholog te-ar putea ajuta. Cu ce anume, depinde si de care sunt nevoile tale anume, de orientarea teoretica a psihologului etc.

Sper ca te-am ajutat. Numai bine!