| TemelieRobySimona a întrebat:

Bună ziua. O întrebare vă rog.De ce un om care are lipsa un rinichi în urma unei tumori maligne, este considerat un om normal Mulțumesc mult

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
8 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Fiindca se poate trai sanatos si mult, i ani doar cu un singur rinichi.
Tumoarea fiind extirpata odata cu rinichiul bolnav, nu mai are nimic nesanatos in corp, asadar poate duce o viata normala, multi ani pana la adanci batarneti.
Nu poate ridica greutati si nu poate face efort fizic mare, dar in rest se poate bucura de tot ce-i ofera viata, ca orice om sanatos.

Am o matusa care a murit de batranete la 94 de ani, desi la 20 de ani i s-a scos un rinichi, dar a trait dupa aceea multi ani si inca bine, fara probleme de sanatate.

| sierra1 a răspuns:

Fiind ieșit din "tiparele" biologice, nu e normal

| Mosotti a răspuns (pentru sierra1):

Normal ca nu e normal, functia renala nu mai e cum era, sunt anumite restrictii, altfel nu mai aveam 2 rinichi ci unul, daca nu era nevoie de doi.

| sierra1 a răspuns (pentru Mosotti):

Da, mosotti mamă doar că NU eu am intrebat!

| Mosotti a răspuns (pentru sierra1):

Stiu, nu conteaza ca nu ai intrebat, comentariile intre useri ajuta initiatorul, ca vede mai multe pareri, argumente, etc.
Si alti useri pot afla chestii de la discutiile intre alti useri, nici macar nu e doar pentru initiator.

| Mosotti a răspuns:

Ptr ca merge bine si cu unul, doar ca trebuie poate restrictie la proteine.

| gabicoo a răspuns:

Pentru că se poate trăi normal și cu un singur rinichi. Nu te poți pensiona.

| Mosotti a răspuns (pentru gabicoo):

Daca se traia asa normal cu unul, natura nu mai punea doi, ci doar unul, se traieste dar trebuie o dieta hipoproteica, si alte lucruri.
Deci nu este normal acel om, ii lipseste ceva si functia e mai diminuata.