| gabriella23 a întrebat:

Buna ziua! Pe data de 21 mi-am pus steriletul de cupru și de atunci sângerez într-una ca la menstruație și astăzi pe 24 trebuie să îmi vină menstruația și nu știu dacă mi-a venit sau nu pentru că am sângerat la fel că la menstruație. Doctorul care mi-a pus steriletul i-am spus că îmi vine menstruația pe 24 și mi-a spus sa iau ovule " Zifex" pentru 7 zile. Dar nu mai știu exact pentru ce a zis că este, zicea ceva pentru sterilet. Și azi cred eu că mi-a venit menstruația pentru că mi-a venit mai abundent. Si am înțeles de pe net că nu se pune in timpul menstruației și când alăptezi...și eu alăptez. Ar trebui sa intreup tratamentul?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
2 răspunsuri:
| darrio2007 a răspuns:

Steriletul nu este din cupru.
„ Al trebui sa intreup tratamentul"
Ne intrebi sau ne informezi?

| LaSteauaCareaRasarit a răspuns:

Of, de ce nu vreti sa aveti grija de voi si sanatatea voastra? Te chinui atat cu sterilet, poate fi dureros si nu te protejeaza de BTS.

Urmeaza indicatiile medicului, ia ce ti-a prescris.
Uite aici prospectul:
https://www.anm.ro/_/_PRO/PRO_14626_13.09.22.pdf
Se recomandă întreruperea alăptării pe perioada tratamentului.

Efecte secundare după montarea unui dispozitiv contraceptiv intrauterin:
- agravarea crampelor menstruale și sângerări menstruale mai abundente - în special în primele luni după introducerea unui sterilet de cupru,
- amenoree - lipsa completă a menstruației,
- disconfort în timpul actului sexual - firele steriletului pot fi rigide la început.

Protejeaza-ti sanatatea folosind prezervativ. Te protejezi de sarcini nedorite si de BTS (Boli cu Transmitere Sexuala).