Omezul il iei cam cu 15 minute inainte de altceva. Este pansament gastric. Nu se iau impreună.
Adică mă refer Dimineața să iau Omez și seara fatomatidina
Mă bag şi eu ca musca în lapte pentru că e important pentru mine ca oamenii să ia Omez corect pentru că altfel nu funcționează la capacitatea lui şi e mare păcat. Se ia dimineața cu 1h înainte de prima masă a zilei. De obicei 20 mg, dar se pot lua până la 80 mg în periode scurte. Câteodată dacă doctorul recomandă să se ia Omez o doză mai mare, se poate împărți dimineața şi seara. Dar neapărat trebuie luat după minim 2h de la ultima masă şi 1h de la următoarea masă. Asta are legătură cu faptul că Omez este un inhibitor al pompelor protonice, practic inactivează celulele parietale şi dacă nu este luat corect nu apucă să inactiveze toate celulele, deci nu îşi face treaba cum trebuie. Omez are ca scop oprirea acidului din a se forma. Misoprostolul funcționează ca un "tampon" al stomacului pentru că este o Prostaglandină sintetică şi are rolul de a apăra stomacul de acid, dar nicio influență pe producția de acid în sine.
Le poți lua împreună, dar nu îți recomand. Omez nu funcționează din prima, trebuie să îl iei câteva zile ca să îşi facă efectul. Se ia dimineața pe stomacul gol.
anonim_4396 întreabă:
Smiiiley întreabă: