anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Bună ziua!
Recent, am avut (și încă am) câteva simptome ce țineau, după spusele medicului, de plămâni (respirație greoaie, dureri în spate, transpirații, tremurat, rar tuse, etc), așa că am făcut o radiografie pulmonară, după care am mers la trei pneumologi, niciunul fiind capabil să îmi citească radiografia oferită pe CD (nu aveau programul necesar, aparent, iar mulți alții erau ocupați din cauza pacienților de covid), așa că mi s-a dat un tratament cu antibioticul Azitrox (5 zile), conform diagnosticului de pe foaia aceea primită odată cu radiografia. Am început tratamentul (acum este a patra zi), dar azi am fost să fac câteva analize, și pentru că de ceva timp au început să îmi amorțească mâinile și picioarele, să am membrele mai mereu reci, să amețesc și să îmi apară vene mov/albastre pe coapse și umeri (exact așa arată: https://images.app.goo.gl/tTjXqPew24hyhs216), am decis să fac și fibrinogenul (știam că ține de coagularea sângelui). Din păcate, am făcut aceste analize pe bani, nemaifiind fonduri, așa că nu le-am putut face pe toate și am și uitat de unele, cum ar fi VSH-ul, dar ultima dată când l-am făcut (2 februarie) era 22 (1h, valoare normală - 20) și 45 (2h, valoarea normală - 40). Fibrinogenul a ieșit 520, normalul fiind între 200 și 400. Ar trebui să mă îngrijorez? Știu că de la 600-700 ai risc de cheaguri de sânge și mi-e cam teamă de asta, mai ales că am o stare de rău de opt zile încoace (am fost pe la tot felul de medici). Ar putea antibioticul să aibă vreun efect asupra acestei analize? De asemenea, am câteva analize de făcut și pentru stomac și ficat, trebuie să le fac după terminarea tratamentului, ca să nu interfereze?
Menționez că voi merge la medic și că întreb aici pentru păreri orientative. Am 23 de ani.
Mulțumesc!

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
Răspuns utilizator avertizat
19 răspunsuri:
| doctorandus a răspuns:

Un pont: nu asculta sfaturile medicale de pe radio sant.

| anonim_4396 explică (pentru doctorandus):

La care parte vă referiţi, mai exact?

| doctorandus a răspuns (pentru anonim_4396):

Cei care dau sfaturi medicale pe internet sunt adesea fie nebuni, fie cretini.

| Brizbriz a răspuns (pentru doctorandus):

Fie ambele, sau le place sa se bage in seama (adica ambele)

deci, ai o problema medicala, MERGI LA DOCTOR, nu la ghicitoare, nu la preot, nu pe internet

| anonim_4396 explică (pentru Brizbriz):

Am menționat deja că nu caut diagnosticul aici, ci o părere până ajung la medic, ca să nu o dau în panică.

| Brizbriz a răspuns (pentru anonim_4396):

Da, ai mentionat, eu nu am citit tot
daca tot vrei un diagnostic ne-oficial, parerea mea e ca sunt varice
sunt naspa, dar nimic grav, se rezolva cu medicamente si miscare
si da, apar la oriunde in sistemul circulator, nu numai la picioare ca stai prea mult in picioare

| Yuoia a răspuns:

Eu stiu ca o radiografie se da si pe film, nu doar pe CD. Mai aveai si o scrisoae medicala cu observatiile investigatiilor. Era buna si aia. Te-ai dus doar cu CD-ul, asa de smechera?

| anonim_4396 explică (pentru Yuoia):

Nu știu de ce răutatea de la final, am menționat clar că am primit și o fișă împreună cu CD-ul, dar acolo scria doar trei rânduri, fără nicio exagerare, și diagnosticul ar fi fost "pneumonie la plămân drept" (spus de pneumolog) sau așa ceva, dar am considerat că ar fi fost de folos și citirea radiografiei, în caz de orice. Film nu mi s-a dat, fiecare cu modul lui, presupun, dar nu am putut să mă radiez de două ori într-un timp atât de scurt.

| Yuoia a răspuns (pentru anonim_4396):

Alea trei randuri erau suficiente pentru medic.
Cat despre iradiere, zau mai bine te-ar "radia" (cum ai scris cu mana ta).

| anonim_4396 explică (pentru Yuoia):

Unii probabil sunteți triști rău, dacă vă bucură să jigniți aiurea pe internet, la o greșeală minoră, sau doar pentru faptul că cineva caută o părere orientativă laughing). E problema mea dacă consider că e normal să fii capabil să poți citi o radiografie de pe un CD. Suntem în 2022. Când am fost la neurolog, a băgat imediat CD-ul cu RMN-ul și l-a putut citi, deși putea și dumneaei să vadă ce scrie pe foaia venită cu CD-ul și să îmi dea un tratament acolo, să fie, nu? Dar nu, a ținut să verifice singură, să se asigure. E tot părerea mea și faptul că acea doamna pneumolog a fost o incompetentă care îți ia banii și tratează lucrurile cu dezinteres, spunându-mi că simptomele sunt din cauza altor tulburări ale mele (care sunt sub control de ani de zile, cu analizele "la zi") sau de la Covid (după câteva teste rapide, unul făcut și la urgențe, chiar înainte să merg la ea), și a refuzat să îmi facă teste simple pentru a-mi verifica plămânii, doar să revin din nou, la o altă consultație, ca să dau alți 300 de lei. Să fim serioși laughing)

Răspuns utilizator avertizat
| anonim_4396 explică (pentru Violleta2022):

Mulțumesc mult!

| doctorandus a răspuns (pentru anonim_4396):

Vitamina C intravenoasa? Eu ti-am zis sa te feresti de nebuni, dar nu m-ai ascultat.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Aceasta este poza: https://lataifas.ro/......0x1615.jpg
Am observat că link-ul din întrebare nu funcţionează...