anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Sa incep cu inceputul.De doi ani sufar de atacuri de panica, ganduri si frica de moarte.nu am mers la doctori, nu am luat medicamente, ci am incercat sa ma vindec prin vointa mea si acupunctura. Acum pot zice ca m-am vindecat cam 80% dar ganduri negre si frica in general tot am. De vreo doua luni mi se pare la mama mea ca incepe sa uite lucruri, sa vorbeasca altfel, sa nu gaseasca cuvintele potrivite cand vorbeste, gesticuleaza prea mult etc. totusi uneori ma gandesc ca e vorba doar de varsta inaintata, de la stres, neajunsuri iar alteori ma gandesc ca eu sunt prea paranoica si fac dintr-o picatura un ocean. Frica mea cea mai mare este sa nu aiba alzheimer sau vreo boala psihica. Ea are 50 de ani si nimeni din familia ei nu a avut vreo boala psihica, in schimb acum 10-12 ani a avut un accident unde a fost lovita la cap aducand-o in coma 6-7 ore. Eu acum vreau sa stiu daca ar trebui sa ma ingrijorez pentru ea sau pentru mine? Nu stiu cum as putea sa o fac sa mearga la un psihiatru, pentru ca daca as sti sigur ca nu are nici o problema, as trece peste aceste ganduri care imi provoaca neliniste. Uneori stau concentrata cand vorbeste si ii analizez fiecare cuvant si il repet in gand de doua, trei ori sa vad daca are vreo relevanta in propozitia care a zis-o. Eu fiind foarte apropiata de mama mea si iubind-o foarte foarte mult, e posibil ca teama de a o pierde sa imi provoace aceste ganduri? Va rog sa ma ajutati cu un sfat si cu o parere. Multumesc tuturor!

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
9 răspunsuri:
| IMC90 a răspuns:

La psihiatru trebuie sa te duci pentru atacurile de panica. Ai si anxietate daca faci asa ceva, nu vin de unele singure. Trebuie sa iei antidepresive exact cum iti prescrie psihiatrul.

Anxietatea si atacurile de panica, se formeaza pe un sistem nervos hiperexcitat, care duce lipsa unui aport normal de serotonina. Antidepresivele moderne, corecteaza chestia asta. Multa bafta.

| francesca89 a răspuns:

Buna Gabryelle, uite am dat o cautare pe google despre alzheimer
http://www.alzheimertm.ro/index.php?mv=1&sm=2&lang=RO
nu sunt in masura sa ma dau cu parerea despre asa ceva,de aceea ti'am pus link'ul,poate te ajuta.

In legatura cu atacurile de panica,le'am avut si eu, in schimb eu m-am tratat cu antidepresive si de mai bine de juma' de an, n'am avut probleme.Ar trebui sa iei si tu, dar inainte bine'nteles trebuie sa vezi un medic! Succes

| anonim_4396 explică (pentru francesca89):

Mersi pentru link, si eu am cautat mult pe google despre aceasta boala si poate de asta am si prins aceasta teama.pentru ca mi se pare ca unele simptome se aseamana.

| zăGhost a răspuns:

Nu cred că mama ta ar avea ceva. Gândeşte-te că dacă ar fi rămas cu sechele în urma accidentului, tatăl şi bunicii tăi ar fi făcut imediat ceva, ar fi dus-o la medici etc.
Când îţi vin în minte gânduri negative pur şi simplu alungă-le... e mintea ta, doar tu poţi să le opreşti. Dacă nu reuşeşti, ai putea vorbi cu un psiholog... deşi dacă vrei cu adevărat eu zic că e imposibil să nu le poţi opri.
Baftă!

| francesca89 a răspuns (pentru zăGhost):

Nu e chiar asa, mai e si subconstientul...nu-l poti controla.
Daca ai suferit vreo'data de anxietate sau atacuri de panica, ai intelege, nu e usor.

| anonim_4396 explică (pentru zăGhost):

Din pacate tatal meu a murit acum 5 ani,bunicii la fel, fratele meu este distant de noi, suntem doar noi doua. Am citit ca alzheimer-ul poate aparea dupa multi ani de la un traumatism cranian.

| anonim_4396 explică (pentru francesca89):

Chiar nu este usor...si cei din jur nu prea realizeaza cat de grave sunt aceste stari, cred ca e un moft.eu depresia am capatat-o la moartea tatalui meu fara sa imi dau seama, asa mi-a zis un psiholog la care am mers o singura data...iar acum doi ani au inceput atacurile de panica. sper cat de curand sa ajung si la un psihiatru si sper sa o conving si pe mama sa faca un consult.

| francesca89 a răspuns (pentru anonim_4396):

La psiholog sa te duci cu problemele astea.Vei vedea ca dupa medicatie te vei simti mult mai bine.Sanatate