| Bailando a întrebat:

Buna ziua/seara!
De vreo 2-3 saptamani,atunci cand deschid larg gura,am senzatia ca intra putin aer intr-o masea,si ma cam doare/jeneaza/pisca.
Mentionez ca nu mi se intampla foarte des,adica nu e constanta treaba,uneori nu simt deloc,plus ca daca deschid de mai multe ori larg gura,consecutiv,la un momentdat nu mai simt deloc.
Senzatia poate fi asemanata cu introducerea unui ac,in locul respectiv.
Am zis sa astept sa vad cum evolueaza,daca se accentueaza durerea sau ramane asa.Mi s-a spus ca am tras curent, acum nu stiu ce sa zic.Nu vreau nici sa ma duc la stomatolog ca imi ia foarte multi bani pentru o banalitate.Dar evident,daca se accentueaza,ma duc, n-am ce face.
Ce poate fi?!

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| presus a răspuns:

Eu cred ca ti se strica o masea. Si ce simti tu acolo este nervul... inca nu te doare tare pentru ca nu s-a stricat (ai o durere suportabila si enervanta), dar daca o sa ti se strice o sa ai dureri insuportabile. Mai bine te duci cat mai curand la stomatolog sa-ti scoata nervul si sa-ti plombeze maseaua. O sa te coste ceva, bafta!

| Bailando explică (pentru presus):

Maseaua este plombata, a mai fost lucrata odata.Mi s-a spus ca nu e nicio carie acolo, nimic vizibil cel putin.Acum nu stiu ce sa zic.Stiu ca se poate sa fie maseaua stricata pe interior si pe dinafara alba, dar iar nu stiu ce sa zic.

| presus a răspuns (pentru Bailando):

Mai bine te-ai duce la un control, e posibil sa fie nervul. Asa se manifesta la inceput te doare usor, te pisca. o durere de aia iritanta. Daca ti-a mai fost plombata inseamna ca ai avut probleme cu ea. Poate sa ti-o curete apoi sa ti-o plombeze iar, dar e mai bine sa-ti scoata nervul. Daca e vorba sa-ti scoti maseaua... nici sa nu te gandesti.

3 răspunsuri:
Răspuns utilizator avertizat