| dana72 a întrebat:

Sunt disperata.In urma cu 11 zile am fost nevoita sa intrerup o sarcina de 14 saptamani. Diagnostic:higroma chistica.Am 38 ani si nu am copii dar imi doresc cu disperare.Acum 10 ani am mai pierdut o sacina, avort spontan, si de atunci nu am mai ramas insarcinata pana acum si iarasi nu am avut noroc, desi analizele erau superbune.Am inteles ca sunt cazuri rare de higroma chistica la fat.Mentionez ca nu avem cazuri de boli genetice in familie.Trebuie sa fac analize speciale, si daca da, ce fel de analize? Va multumesc.Cu stima D. F.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Nu are neaparata legatura cu bolile genetice din familie, ci mai degraba cu varsta ta. Din pacate, la 38 de ani exista acest risc, dar eu cred ca dupa 6 luni, vei putea ramane din nou insarcinata si, poate, vei avea noroc (e vorba de noroc, din pacate). In cele 6 luni ar fi bine sa te vada un medic genetician, la Bucuresti.
Eu sunt o mare adversara a avortului, dar consider ca ai facut bine. Este o mare nenorocire sa aduci pe lume un copil cu handicap sever. Nu numai pentru tine, dar mai ales pentru el. Eu cred ca Dumnezeu ne-a oferit stiinta tocmai pentru a ne face viata mai buna si ca trebuie sa o folosim judicios. A intrerupe o sarcina cu probleme este un pacat, dar orice preot cu mintile acasa iti va da iertare daca iti pare rau. Si tie iti pare rau. Dar cred ca mai mare ar fi fost pacatul sa condamni un suflet la chin pe viata, chiar dupa ce tu nu ai mai fi fost sa ai grija de el. Pentru Ana, sa dea Domnul sa nu fii pusa niciodata in situatia Danei, dar numai in cazul acela ai putea sa o judeci asa de nemilos.

4 răspunsuri:
| AdelinaC a răspuns:

Ai facut o mare greseala sa faci avort, din cauza asta Dumnezeu nu iti da copii. Diagnosticele date fatului nu sunt intotdeauna sigure 100% iar daca copilul traia trebuia sa-l lasi sa traiasca. Tu cand te imbolnavesti te omoara cineva? Nu cred, poate ca dupa nastere se facea vreun tratament sau operatie, nu stiu dar oricum viata nu trebuie luata indiferet de ce boala sufera cineva.Acum daca vei mai ramane insarcinata sa nu mai faci greseala asta niciodata ca e mare pacat sa omori pe cineva.

| AdelinaC a răspuns:

Eu cred ca ati gresit.Nu conteaza motivul, ci fapta. Oricum vedeti ca v-am trimis un mesaj unde sa va duceti si la ce manastire sa va rugati.

| dana72 explică:

Am procedat oare gresit? Medicul mi-a zis ca mai devreme sau mai tarziu se va opri sarcina din evolutie, sau daca am noroc va avea sindromul Dawn.nu as fi putut suporta ca copilul meu sa sufere o viata intreaga.

| ralucamihai a răspuns:

Si eu am trecut prin aceleasi probleme, a fost cumplit dar acum e totul bine.sarcina nu se putea duce pana la sfarsit pentru ca bebelusul nu ar fi trait indiferent de situatie datorita bolii pe care o avea si s-ar fi ajuns la complicatii fff mari pentru sanatatea ta! oricum, cel mai bine sa faci si niste analize genetice, pentru.siguranta ta.ai grija de tine si mult succes!