anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Sunt pe aici mamici care au avut sangerari in primul trimestru si au dus sarcina cu bine? La fiecare sangerare am fost la medic, bebe e bine, hematom nu am. Am fost la o clinica privata, medicul meu e in concediu pana vineri, probabil el o sa ma lamureasca mai bine, dar pana atunci ma gandeam ca poate aveti ceva sfaturi

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
4 răspunsuri:
| RAY a răspuns:

In primul trimestru - primele trei luni de sarcină - corpul tău suferă câteva schimbări destul de dramatice.

În timp ce s-ar putea să fii în măsură să te încadrezi în pantalonii tăi obișnuiți, se întâmplă multe în interiorul corpului tău. Aceasta include creșterea nivelului de hormoni și construirea unui nou sistem de flux sanguin. Cu atâtea întâmplări, sângerarea primului trimestru este frecventă.

Conform unui mare studiu din 2009, 30 la sutăSursa de încrederefemeile au depistat sau sângerări ușoare în primul trimestru. Aceasta poate fi o parte foarte normală a sarcinii precoce. Multe femei experimentează unele sângerări și continuă să aibă sarcini sănătoase.

Există mai multe motive pentru care s-ar putea să găsești spotting vaginale sau sângerare în primul trimestru. Să aruncăm o privire la unele dintre cauzele comune.

Distribuie pe Pinterest
Sângerare cauzează primul trimestru
Spotting sau sângerare ușoară nu este, de obicei, nimic de care să vă faceți griji, mai ales dacă durează o zi sau două. Unul datatstudiu de cercetareSursa de încredere a arătat că femeile care au depistat și sângerare ușoară în primul trimestru au sarcini similare cu femeile care nu sângerează.

Pe de altă parte, sângerarea puternică și alte simptome pot fi indicatori ai unor afecțiuni mai grave.

Sângerare de implantare
Implantarea înseamnă că oul fertilizat este ocupat folosind spațiul și îngropându-se în partea uterului (uterul). Acest lucru se întâmplă la aproximativ 6-12 zile după ce ați conceput. Oul fecundat plutește în noua sa casă și trebuie să se atașeze de mucoasa uterină pentru a obține oxigen și nutriție.

Această soluționare poate duce la apariția ușoară sau la sângerare. Sângerarea pentru implantare se întâmplă de obicei chiar înainte de așteptarea perioadei. De fapt, acest tip de sângerare este adesea confundat cu o perioadă ușoară.

Distincția dintre sângerarea de implantare și perioada dvs. poate fi dificilă. Nu ajută ca alte simptome să fie similare cu PMS:

crampe ușoară
dureri de spate inferioare
dureri de cap
greaţă
sâni fragede
Dar există câteva indicii că ceea ce vezi nu este o perioadă tipică. Sângerarea pentru implantare este de obicei mai deschisă la culoare decât o perioadă - un roz deschis până la un maro plictisitor. De obicei durează de la câteva ore la câteva zile și nu implică sângerări grele.

Polip cervical
Aproximativ 2 - 5 la sută dintre femei au polipi - creșteri mici, asemănătoare cu degetul - pe colul uterin, poarta de intrare de la vagin la uter.

Polipii cervicali sunt de obicei benigni - nu provoacă cancer. Cu toate acestea, se pot inflama sau irita și pot duce la sângerare roșu aprins. Sau este posibil să nu aveți alte simptome deloc, dar sunt ușor de diagnosticat în timpul unui examen pelvin de rutină.

Interviu sau examen fizic
Vorbind de examene pelviene, țineți cont de faptul că orice lucru care s-ar putea agita la nivelul colului uterin sau l-ar putea irita și poate provoca sângerare. Da, asta include sexul! Acest lucru se întâmplă deoarece hormonii de sarcină vă pot face colul uterin - împreună cu multe alte lucruri - mai sensibile decât în ​​mod normal.

S-ar putea să vedeți sânge roșu aprins pe lenjerie, la scurt timp după sex sau un control fizic. Nu te speria! Sângerarea, de obicei, se întâmplă o dată și apoi dispune singură.

Avort
Uneori, ceea ce începe ca apariția sau sângerarea mai ușoară devine sângerare grea. Este adevărat că orice sângerare grea în primul trimestru, mai ales dacă aveți și durere, ar putea fi legată de un avort spontan. Cele mai multe avorturi apar în primul trimestru de sarcină.

Până la 20 la sută din toate sarcinile sunt greșite. Nu puteți preveni cele mai multe avorturi și, cu siguranță, nu sunt vina ta sau un semn că ceva nu este în regulă cu tine. Majoritatea femeilor pot continua să aibă o sarcină sănătoasă și un copil.

Dacă treceți printr-un avort, s-ar putea să aveți simptome precum:

hemoragii vaginale grele
sângerare care are culoarea roșie-maro spre maro
durere în stomacul inferior
durere plictisitoare sau ascuțită în partea inferioară a spatelui
crampe severe
trecerea cheagurilor de sânge sau țesut
Dacă aveți oricare dintre aceste simptome, adresați-vă medicului dumneavoastră. Puteți avea sângerări și alte simptome ale unui avort spontan, fără să aveți rău. Aceasta se numește avort amenințat (avortul este un termen medical aici).

Cauzele avortului amenințat includ:

o cădere sau traume la nivelul stomacului
o infecție
expunerea la anumite medicamente
Purtând mai mulți bebeluși
Dacă sunteți însărcinată cu gemeni (sau un alt multiplu de bebeluși), este posibil să aveți o șansă mai mare de sângerare din primul trimestru din cauze precum sângerarea implantării.

Defecțiunile din primul trimestru sunt, de asemenea, mai frecvente atunci când sunteți gravidă cu mai mult de un copil.

Pe de altă parte, a 2016 studiuSursa de încrederecare a urmat peste 300 de femei care erau însărcinate cu gemeni de la fertilizarea in vitro (FIV) au descoperit că au șanse mari de sarcină sănătoasă. Sângerarea în primul trimestru nu a afectat acest lucru.

Sarcina extrauterina
O sarcină ectopică se întâmplă atunci când oul fertilizat se atașează greșit undeva în afara pântecului. Majoritatea sarcinilor ectopice se găsesc în trompele uterine - conexiunile dintre ovare și pântece.

O sarcină ectopică este mai puțin frecventă decât un avort spontan. Se întâmplă până la2, 5 la sutăSursa de încrederedin toate sarcinile. Un bebeluș nu poate decât să crească și să se dezvolte în pântece, deci sarcinile ectopice trebuie tratate medical.

Printre simptome se numără:

sângerare puternică sau ușoară
valuri ascuțite de durere
crampe severe
presiune rectala
Dacă aveți o sarcină ectopică, știți că nu ați făcut nimic pentru a o provoca.

Molar in faza incipienta
O altă cauză a sângerării în primul trimestru este o sarcină molară. Această complicație rară, dar gravă, se întâmplă la aproape 1 din 1000 de sarcini.

O sarcină molară sau „aluniță" se întâmplă atunci când țesutul placentar crește anormal datorită unei erori genetice în timpul fertilizării. Fătul poate să nu crească deloc. O sarcină molară poate provoca un avort spontan în primul trimestru.

Ai putea avea:

sângerare roșu aprins până la maro închis
dureri de stomac mai mici sau presiune
greaţă
vărsături
Hemoragie subcorionică
Hemoragia subcorionică sau hematomul este sângerare care se întâmplă când placenta se detașează ușor de peretele uterului. Un sac se formează în decalajul dintre cei doi.

Hemoragiile subcorionice variază ca mărime. Cele mai mici sunt cele mai frecvente. Cele mai mari provoacă sângerare mai puternică. Multe, multe femei au hematoame și continuă să aibă sarcini sănătoase. Dar o mare hemoragie subchorionică poate crește, de asemenea, riscul unui avort spontan20 de săptămâniSursa de încredere de sarcină.

Printre simptome se numără:

sângerare ușoară până la grea
sângerarea poate fi roz până la roșu sau maro
dureri de stomac inferior
crampe
Infecţie
Sângerarea în primul trimestru ar putea să nu aibă deloc legătură cu sarcina. O infecție în zona pelviană sau în vezica urinară sau tractul urinar poate provoca, de asemenea, depistare sau sângerare. Pot fi cauzate de bacterii, virusuri sau ciuperci.

O infecție sau o inflamație serioasă a drojdiei poate provoca sângerare. Infecțiile provoacă, de obicei, apariție sau sângerare ușoară, de culoare roz până la roșu. Puteți avea și alte simptome precum:

mâncărime
dureri de stomac inferior
arderea la urinare
descărcarea albă
umflături sau răni pe partea exterioară a vaginului
Sângerarea trimestrului II și III
Sângerarea în al doilea sau al treilea trimestru de sarcină este, în mod normal, mai gravă decât sângerarea ușoară în primul trimestru.

Cauzele includ:

Probleme ale colului uterin. Inflamarea sau creșterea colului uterin poate provoca sângerări ușoare. Acest lucru nu este de obicei grav.
Abruptul placentar. Placenta se desprinde de peretele pântecelui înainte sau în timpul travaliului. Acest lucru se întâmplă la doar 1 la sută dintre gravide.
Placenta previa. Placenta este prea mică în uter și acoperă parțial colul uterin. Sângerarea se întâmplă fără durere.
Vasa previa. Unele dintre vasele de sânge ale placentei traversează colul uterin.
Muncă prematură: Sângerarea poate însemna că sunteți la muncă prea devreme.
Avort lipsit. Este posibil să fi avut loc un avort mai devreme fără semne.
BULETIN INFORMATIV HEALTHLINE
Sfaturi acționabile pentru gestionarea sănătății în timpul sarcinii
Healthline Parenthood te ajută să ai grijă de tine cu sprijin și sfaturi în buletinul nostru săptămânal de săptămână.

Mă aștept
Sunt un nou părinte
CONTINUA
Când să solicitați îngrijiri medicale
Spuneți medicului dumneavoastră dacă aveți vreun fel de sângerare în timpul sarcinii. Obțineți asistență medicală imediată dacă aveți unul dintre aceste simptome :

sângerare grea
evacuarea cu cheaguri sau țesut
dureri severe
crampe intense
greață severă
amețeli sau leșin
frisoane
febră de 38 ° C sau mai mare de 100, 4 ° F
Ce va căuta medicul dumneavoastră
O examinare rapidă poate spune de obicei medicului dumneavoastră ceea ce vă provoacă sângerarea. Ai putea avea nevoie:

examen fizic
ecografie
Examenul cu ultrasunete Doppler
test de sange
Medicul dumneavoastră se va uita probabil și la markerii de sarcină. Un test de sânge privește nivelul hormonilor tăi. Principalul hormon în sarcină - produs de placentă - este gonadotropina corionică umană (hCG).

Prea mult hCG poate însemna:

sarcină dublă sau multiplă
molar in faza incipienta
Nivelurile scăzute de hCG pot însemna:

sarcina extrauterina
posibil avort
creștere anormală
Scanările pot arăta unde este copilul în curs de dezvoltare și cum crește. Mărimea bebelușului poate fi măsurată pe o ecografie. Bătăile inimii pot fi verificate cu ajutorul ecografiei sau a scanării Doppler încă din cinci săptămâni și jumătate de sarcină. Toate aceste controale vă pot asigura pe dumneavoastră și pe medicul dumneavoastră că totul este bine.

https://www.healthline.com/......r-bleeding

| RAY a răspuns:

Mai pe larg https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2828396/

Obiectiv
Pentru a estima puterea de asociere între sângerarea din primul trimestru și avortul, lăsând deoparte sângerarea în momentul pierderii.

metode
Femeile înscrise într-un studiu de cohortă bazat pe comunitate înainte de sau în timpul sarcinii. Datele detaliate despre sângerarea primului trimestru au fost colectate prin interviu telefonic. Au fost excluse episoadele de sângerare apropiate de avort (în termen de 4 zile). Am utilizat modele de pericol în timp discret pentru a evalua asocierea dintre sângerare și avort. Modelele au fost ajustate pentru vârsta maternă, avortul prealabil și fumatul. Analiza arborelui de regresie exploratorie a fost utilizată pentru a evalua importanța relativă a altor caracteristici ale sângerării (durata, durerea asociată, culoarea, sincronizarea).

Rezultate
Dintre cei 4510 participanți, 1204 (27%) au raportat o sângerare vaginală sau spotting în primul trimestru și au fost observate 517 avorturi. Opt la sută dintre cei cu sângerare au raportat episoade de sângerare grea. Când am evaluat orice sângerare, inclusiv episoade de depistare, șansele relative nejustificate (OR) de avort spontan pentru femeile cu sângerare (n = 1204) au fost de 1, 1 (95% interval de încredere [CI] 0, 9–1, 3). Cu toate acestea, femeile care au raportat sângerare grea (n = 97) au avut de aproape trei ori riscul de avort spontan, comparativ cu femeile fără sângerare în primul trimestru (OR 3, 0, IC 95% 1, 9–4, 6). Ajustarea pentru covariate a avut un efect redus asupra estimărilor. Analizele ulterioare au sugerat că femeile cu sângerare puternică însoțită de durere au reprezentat grupul pentru cea mai mare parte a riscului crescut.

Concluzie
Sângerarea puternică în primul trimestru, în special atunci când este însoțită de durere, este asociată cu un risc mai mare de avort. Epizorile și episoadele ușoare nu sunt, mai ales dacă durează doar 1-2 zile.

Mergi la:
INTRODUCERE
Sângerarea vaginală este o complicație frecventă în primul trimestru, adesea considerată a fi un semn al unei probleme în sarcină. Sângerarea a fost legată de nașterea prematură, greutatea scăzută la naștere și sugarii mici de vârstă gestațională ( 1 - 4 ). Au fost raportate rezultate inconsistente în ceea ce privește sângerarea și malformațiile congenitale ( 5 - 7 ). Aceste studii sunt limitate prin concentrarea pe episoade de sângerare care vin în atenție clinică sau episoade de sângerare care sunt raportate la sfârșitul sarcinii sau după naștere. Astfel de diferențe metodologice au ca rezultat prevalențe ale sângerărilor de bază în aceste studii (7 până la 24%), ceea ce face dificilă compararea rezultatelor.

Studiile care au analizat în mod special relația dintre sângerare și avort sunt efectuate de obicei în populații recrutate din spitale sau secții de urgență ( 8 - 12 ). Multe dintre episoadele de sângerare care necesită asistență medicală imediată marchează evenimentul de avort spontan; astfel, aceste studii nu oferă informații utile despre riscul de avort spontan pentru femeile care suferă sângerare care nu precedă imediat avortul. Doar două studii au evaluat sângerarea care este separată temporal de avort. Ambele studii au evaluat sângerarea din primul trimestru în raport cu avortul în al doilea trimestru și ambele au raportat un risc crescut de pierdere tardivă, în special pentru sângerare grea (ratele de rată pentru sângerare grea au fost de 3, 6 și 4, 9) ( 13, 14 ).

Cu toate acestea, cele mai multe avorturi apar în primul trimestru, iar studiul acestui rezultat necesită înscrierea timpurie a sarcinii, astfel încât avorturile precoce pot fi identificate. Am colectat date detaliate despre sincronizarea și caracteristicile sângerării din primul trimestru dintr-un studiu comunitar mare, care s-a înscris devreme în sarcină sau înainte de sarcină, pentru a examina asocierea dintre sângerare și avort, inclusiv avortul din primul trimestru.

Mergi la:
METODE
Chiar de la început(RFTS) este o cohortă continuă de sarcină bazată pe comunitate, care a început înscrierea femeilor însărcinate în 2000. De-a lungul timpului, studiul a inclus trei faze (RFTS 1, 2 și 3) și a activat în Galveston, TX, Memphis și Nashville, TN și regiunea Triunghi din NC (inclusiv Raleigh, Durham și Chapel Hill, NC). Participanții aveau cel puțin 18 ani, vorbeau engleza sau spaniola, nu folosiseră tehnologiile de reproducere asistată pentru conceperea și intenționau să ducă sarcina la termen. Femeile care încă nu erau însărcinate, dar care încercau să conceapă, se puteau înscrie înainte de sarcină și erau urmate până la înscrierea oficială la momentul unui test de sarcină pozitiv. Femeile pre-înscrise trebuie să fi încercat sarcina mai puțin de șase luni (RFTS 1 și 2) sau mai puțin de trei luni (RFTS 3). Femeile au intrat în studiu înainte de douăsprezece săptămâni de gestație finalizate (RFTS 1), înainte de nouă săptămâni de gestație finalizate (RFTS 2) sau doar pre-înscrise (RFTS 3). Înscrierea oficială a avut loc, în medie, la 53 de zile de gestație pentru femeile care s-au înscris în timpul sarcinii (n = 3581) și la 38 de zile de gestație pentru femeile care s-au preinscris în studiu (n = 958). Comitetele de revizuire instituțională ale tuturor instituțiilor implicate au aprobat acest proiect (Universitatea din Tennessee la Memphis, Universitatea din Texas la Galveston, Universitatea din Carolina de Nord la Chapel Hill, Centrul Medical al Universității Vanderbilt, Institutul Național de Științe ale Sănătății Mediului). Fiecare participant la studiu a fost obținut consimțământ informat, semnat, în conformitate cu toate procedurile Comitetului de revizuire instituțională. sau numai preînscris (RFTS 3). Înscrierea oficială a avut loc, în medie, la 53 de zile de gestație pentru femeile care s-au înscris în timpul sarcinii (n = 3581) și la 38 de zile de gestație pentru femeile care s-au preinscris în studiu (n = 958). Instituțiile de revizuire ale instituțiilor implicate au aprobat acest proiect (Universitatea din Tennessee la Memphis, Universitatea din Texas la Galveston, Universitatea din Carolina de Nord la Chapel Hill, Centrul Medical al Universității Vanderbilt, Institutul Național de Științe ale Sănătății Mediului). Fiecare participant la studiu a fost obținut consimțământ informat, în conformitate cu toate procedurile Comitetului de revizuire instituțională. sau numai preînscris (RFTS 3). Înscrierea oficială a avut loc, în medie, la 53 de zile de gestație pentru femeile care s-au înscris în timpul sarcinii (n = 3581) și la 38 de zile de gestație pentru femeile care s-au preinscris în studiu (n = 958). Instituțiile de revizuire ale instituțiilor implicate au aprobat acest proiect (Universitatea din Tennessee la Memphis, Universitatea din Texas la Galveston, Universitatea din Carolina de Nord la Chapel Hill, Centrul Medical al Universității Vanderbilt, Institutul Național de Științe ale Sănătății Mediului). Fiecare participant la studiu a fost obținut consimțământ informat, semnat, în conformitate cu toate procedurile Comitetului de revizuire instituțională. Comitetele de revizuire instituțională ale tuturor instituțiilor implicate au aprobat acest proiect (Universitatea din Tennessee la Memphis, Universitatea din Texas la Galveston, Universitatea din Carolina de Nord la Chapel Hill, Centrul Medical al Universității Vanderbilt, Institutul Național de Științe ale Sănătății Mediului). Fiecare participant la studiu a fost obținut consimțământ informat, semnat, în conformitate cu toate procedurile Comitetului de revizuire instituțională. Instituțiile de revizuire ale instituțiilor implicate au aprobat acest proiect (Universitatea din Tennessee la Memphis, Universitatea din Texas la Galveston, Universitatea din Carolina de Nord la Chapel Hill, Centrul Medical al Universității Vanderbilt, Institutul Național de Științe ale Sănătății Mediului). Fiecare participant la studiu a fost obținut consimțământ informat, în conformitate cu toate procedurile Comitetului de revizuire instituțională.

Participanții au avut o ecografie precoce de sarcină pentru a evalua viabilitatea fetală și a documenta vârsta gestațională a fătului. Vârsta gestațională a fost calculată pe baza ultimei menstruații auto-raportate (LMP). Dacă LMP-ul auto-raportat nu era disponibil, s-a utilizat LMP pe bază de ultrasunete (n = 15). Șaptezeci și cinci la sută din ecografii au fost finalizate până la sfârșitul săptămânii a noua de gestație, iar diferența medie între vârsta gestațională bazată pe LMP și ultrasunete pentru sarcinile în curs de desfășurare a fost mai mică de o zi într-o substanță de validare RFTS 1 ( 15 ).

Participanții au finalizat un interviu telefonic de admisie. Au fost realizate interviuri telefonice suplimentare pentru a colecta informații mai detaliate despre fiecare participant, inclusiv date demografice, cum ar fi rasa / etnia și educația, istoricul reproducerii, comportamente, cum ar fi fumatul și simptomele, inclusiv sângerarea. Toate femeile, indiferent de rezultat, au furnizat aceste informații detaliate. În prima fază a studiului au fost efectuate două interviuri telefonice după ingestie: unul a avut loc la scurt timp după înscriere în primul trimestru, urmat de un al doilea interviu în jurul a 20 de săptămâni de sarcină. Datele din ambele interviuri au fost compilate pentru a obține o evaluare a evenimentelor și a condițiilor care au avut loc pe parcursul întregului prim trimestru. Fazele ulterioare ale RFTS au inclus un singur interviu telefonic după admisie, realizat la sfârșitul primului trimestru, nu mai târziu de a șaisprezecea săptămână de sarcină. Perioada medie de finalizare a acestui interviu a fost în timpul săptămânii a paisprezecea de sarcină. Participanții care au suferit pierderi de sarcină înainte de interviul programat au fost intervievați cât mai curând posibil după avort. Ne referim la interviurile care furnizează datele noastre ca fiind „primul interviu trimestrial".

În această analiză au fost incluse femeile care au avut ultima menstruație înainte de 14 iulie 2008. Excluderile din eșantionul de analiză includ: femei care nu au finalizat primul interviu trimestrial (n = 170), participanți care lipsesc atât LMP, cât și ecografie (n = 2), femei cu înscriere inconsistentă sau date de încheiere a sarcinii (n = 6) și femei cu sarcini ectopice (n = 5). Femeile s-au putut înscrie în mai multe sarcini, dar numai prima sarcină înscrisă a fost inclusă (n = 238 sarcini ulterioare excluse). 26 de femei suplimentare au fost excluse din această analiză, deoarece au avut pierderi imediate sau au fost pierdute pentru urmărire în aceeași săptămână în care s-au înscris. La această analiză au contribuit un total de 4510 sarcini.

Sângerarea a fost auto-raportată de fiecare participant la interviul din primul trimestru. Participanții au raportat numărul total de episoade trăite în primul trimestru și au fost colectate informații detaliate despre momentul, greutatea, culoarea, durata și durerea asociate cu primele trei episoade raportate. Dacă sângerarea s-a oprit cel puțin două zile și apoi a început din nou, le-am considerat ca fiind două episoade separate de sângerare. Participanții au furnizat data exactă la care a început un episod; dacă acest lucru nu era disponibil, s-a înregistrat săptămâna și luna în care s-a produs episodul. Durata episodului a fost raportată în câteva zile. Greutatea fiecărui episod a fost definită în funcție de fluxul cel mai greu dintr-un episod. Un episod de „depistare" a fost unul care a fost observat doar la ștergere, o „sângerare ușoară" episodul a fost definit ca fiind mai ușor decât fluxul greu al unei perioade menstruale obișnuite, iar un episod de „sângerare grea" a avut cel puțin o zi când fluxul a fost la fel de greu sau mai greu decât fluxul greu al unei perioade menstruale obișnuite. Participanții au putut descrie culoarea fiecărui episod ca fiind „roșu", „maro" sau „roz". Participanții au fost, de asemenea, întrebați dacă sângerarea a fost asociată cu durerea și, dacă da, să caracterizeze durerea ca fiind ușoară, moderată sau severă.

Această analiză s-a concentrat pe episoade de sângerare apărute în primul trimestru. Pentru a exclude sângerarea care apare în momentul avortului, nu am inclus niciun episod care s-a încheiat cu mai puțin de 4 zile înainte de avort și a efectuat o analiză de sensibilitate în care acest punct limită a fost prelungit până la 7 zile înainte de avort. Aceste repere au fost alese pe baza distribuției episoadelor în date.

Sarcina a fost verificată prin test de ecografie sau sarcină. Avortul a fost definit ca pierderea unei sarcini recunoscute înainte de douăzeci de săptămâni de gestație finalizate. Femeile cu non-viabilitate fetală la ecografie urmate de dilatare și chiuretaj au fost clasificate ca având un avort spontan. Rezultatele au fost auto-raportate și înregistrări prenatale au fost obținute pentru a verifica rezultatul. Data unei avorturi a fost semnalată ca data de dilatare și evacuare sau ca data celei mai grave sângerări. Femeile cu avorturi induse (n = 14) au fost cenzurate la momentul avortului indus.

Toate analizele au fost efectuate în versiunea Stata, versiunea 9.2 (College Station, TX) și DTREG (Brentwood, TN). Am utilizat modele de pericol în timp discret, un model de analiză a supraviețuirii, pentru a evalua relația dintre episoadele de sângerare din primul trimestru și avort. Acest model este mai potrivit atunci când timpul rezultatului (avort spontan) este măsurat pe o scală de timp discretă (cum ar fi săptămâni de sarcină). Acest model este implementat ca model logistic care este condiționat în timp ca unitate de analiză. Am calculat ratele de șanse specifice săptămânii pentru probabilitatea de a avea un avort spontan într-o săptămână de gestație dată, condiționat de o femeie care este încă gravidă la începutul acelei săptămâni. Datorită rarității avortului specific săptămânii din eșantionul nostru, raporturile de cote condiționale obținute din acest model sunt aproximativ apropiate de raportul de risc. Prin urmare, ne referim la rezultatele noastre folosind terminologia „riscului". Femeile care lipseau informații despre episoadele de sângerare nu au fost incluse în analiza supraviețuirii (n = 21). Calculele noastre preliminare au indicat că avem peste 90% putere pentru a detecta un OR de 1, 4

Săptămânile de sarcină au fost calculate începând cu data ultimei menstruații, iar femeile au intrat în analiză în săptămâna gestațională următoare înscrierii lor (de exemplu, o femeie care s-a înscris în ziua 2 a săptămânii gestaționale 5 ar intra în analiză în săptămâna gestațională 6). Participanții au contribuit la analiza seturilor de riscuri până la apariția unui rezultat sau a unei pierderi în urma monitorizării. Toți participanții au fost cenzurați în săptămâna 20 dacă nu s-a produs încă un rezultat sau o pierdere în urma monitorizării.

Deoarece episoadele de sângerare sunt considerate un marker al unei sarcini cu risc, efectul unui episod de sângerare a fost considerat a se prelungi la nesfârșit în timpul sarcinii (de exemplu, dacă sângerarea a avut loc în săptămâna 5, o femeie a fost introdusă ca având sângerare în toate săptămânile următoare).

Am efectuat atât analize neajustate, cât și ajustate. În analizele ajustate, am controlat vârsta maternă, avortul prealabil și starea de fumat matern. Femeile care au raportat fumatul în timpul sarcinii au fost identificate ca fumătoare. S-au calculat estimările pentru orice sângerare și greutatea sângerării (nici una, netezire, ușoară, grea). În modelul de risc, cel mai greu episod înainte de fiecare săptămână de analiză a fost folosit pentru a defini greutatea (de exemplu, dacă o femeie a avut sângerare ușoară în săptămâna 6, sângerare grea în săptămâna 8 și sângerare ușoară în săptămâna 10, ea ar fi codată inițial niciuna, apoi ușoare, apoi grele, care ar rămâne apoi în ciuda sângerării ulterioare a luminii).

Am evaluat alte caracteristici ale episoadelor de sângerare, cum ar fi durata, culoarea și durerea asociată, folosind o abordare în două faze care a implicat o evaluare descriptivă preliminară a caracteristicilor asociate avortului, utilizând analiza arborelui de regresie (CART), urmată de o analiză a interacțiunilor. cu caracteristici de sângerare în modelul principal ( 16 ). CART este un instrument de analiză bazat pe date care împarte datele în subgrupuri care prezic în mod diferit un rezultat (în acest caz, avort spontan). Analiza noastră CART a evaluat relația dintre avort și următoarele caracteristici ale sângerării: greutate, durată, culoare, sincronizare și durere asociată.

După ce am folosit CART pentru a identifica caracteristicile episodului sângerare care au fost predictori importanți ai avortului, am extins analiza noastră principală a relației dintre aceste caracteristici combinate și avort. Au fost luate în considerare mai multe specificații ale fiecărei variabile, informate prin tipare observate în analiza CART. Greutatea a fost specificată fie ca o variabilă binară (grea sau nu grea), fie ca o variabilă la trei niveluri (spotting, ușor sau sângerare grea). Durerea a fost codată ca o variabilă binară (prezentă, absentă) sau ca o variabilă la patru niveluri, incluzând severitatea durerii (niciuna, ușoară, moderată, severă). Durata a fost codată ca o formă binară (

| CristiDinBucuresti a răspuns:

Ti a scris Ray o femeie insarcinatălaughing le stie el pe toate

| RAY a răspuns:

CristiDinBucuresti scrii cu alt cap nu cu ala care trebuie, am prezentat niste studii stiintifice, o femeie care a fost gravida nu este ginecolog, nu am spus ca stiu toate