| Anonimus15309 a întrebat:

Bună ziua, sunt un copil de 15 ani, caut pe cineva care mă poate ajuta, persoane care au trecut prin ceea ce trec eu, am consumat droguri, vreo 2-3 luni, dar nu tot timpul, trăgeam 2-3 fumuri, iar acum vreo luna am consumat vreo 5 zile încontinu, după care a început să îmi fie rău, să am palpitați, sa nu am aer, să tremur, stari de leșin, după care am fost la spital, m-au internat mi-au făcut 10 perfuzi, EKG, zilele trecute mi-au facut alt EGK fiindca am avut paliptați si îmi era rău, mi-au spus ca e ok, că nu am nimic, mi-au dat un praxolex sau ceva de genul și un metroplorol, dupa care am venit acasă, țin să precizez ca mă simt rău de o lună, de atunci nu am mai fumat, nici macar țigari normale, mereu ma simt obosit, amețit, ma verific la inima si spun ca am palpitați când toată lumea îmi spune ca e ok, mă mai înțeapă în unele zone nu neaparat la inima, sub braț etc... îmi este frică să mai ies afară din casă, am mereu senzația că morr, că cad jos, stari de leșin, ramân fară aer, ma strânge capul, de multe ori ma.simt de parcă nu aș mai fi în corpul meu, că sunt pe altă lume, vreau sa spun ca de multe ori uit ca vreau sa fac un lucru dupa care îmi aduc aminte dupa 10-15 secunde, are cineva vreo idee ce aș putea să am? De ce mă simt mereu amețit? De ce mă pierd cu firea? De ce ramân fară aer? De ce tremur cate odată, De ce am ceață pe ochii? Să fie atacuri de panică? Pațesc asta doar cand ma strânge în cap. exista vreoun risc de deces sau știu eu? Vreau un răspuns clar, mulumesc mult pentru timpul acordat, sper ca m-am făcut cât se poate de înțeles, aștept un răspuns cât mai repede, îmi cer scuze pentru greșeli, dar m-am c-am grăbit.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| Lostlyric a răspuns:

Buna. Da, toate simptomele descrise de tine sugereaza atacuri de panica cu inceput de anxietate. Nici nu are sens sa mergi la urgente, pentru ca mai rau iti faci si nu, nu vei muri din atacuri de panica (tocmai de aceea se numeste panica, persoanele care au aceste atacuri cred ca vor muri sau mai stiu eu ce alte minuni isi imagineaza).
Cat despre ceea ce ai consumat, nu ar trebui sa te afecteze decat pe moment, iar apoi, sa-ti revii. Insa, cand consumi asa ceva, tine minte: predispozitia starii tale mentale, este amplificata. Daca nu te numeri printre prietenii tai norocosi care se simt bine consumand, atunci vei avea stari paranoia, tensiune ridicata, creierul iti va lua foc si alte simptome nu tocmai placute.
Evita consumul, fa-ti o programare la medicul de familie si de acolo, va sti el unde te va trimite.
Incearca sa fi cat mai calm, sa nu te ingrijorezi. Prin simptomele astea trec foarte multi si exista multe rezolvari prin care poti sa le faci fata. Incepe cu vizita la medicul de familie cat mai curand!

| Anonimus15309 explică (pentru Lostlyric):

Mulțumesc, dar am început ședințele cu pshilogul și chiar ma simt mult mai bine fața de cum eram.

16 răspunsuri:
Bula
| Bula a răspuns:

Drogatule, starea ta se numeste SEVRAJ si poate dura chiar si cateva luni.
Daca faci cumva sa mai consumi ceva droguri pentru a "atenua" starea ta de acum, vei deveni complet dependent, parasit de familie si prieteni, pe strazi.
Poti avea o imagine cu cei care ajung in asemenea stare daca te uiti la boschetarii drogati de pe strazi.

Este DECIZIA TA: iti aduni fortele si te lasi definitiv de droguri SAU vei deveni carpa societatii!
Nu este usor, trebuie sa ai vointa mare si va dura luni de zile pana ce-ti revii complet la starea naturala. Dar pentru asta treboie sa ai VOINTA URIASA, ce DEPINDE DE TINE.

| LoveSleep a răspuns (pentru Bula):

Donna, tu ești?
Serios acum. Cum ești tu "expert TPU"?

| YTBDrawingBase a răspuns:

Mediteaza

| Violleta2022 a răspuns:

Ceea ce experimentezi tu, sunt doar atacuri de panica si se pot rezolva prin autocontrol.
Practic iti induci o asa stare de frica, ca poti sa lesini, sau sa te simti f. rau.
Trebuie sa intelegi ca, atata vreme cat nu mai pui gurita pe droguri, esti in afara oricarui pericol, fiind un copil sanatos.
Ai tras o sperietura teribila, dar totul a fost in trecut!
Nu, nu exista nici un risc de deces, doar o mare teama pe care ti-o induci singur, din cauza panicii in care intrii.

Relaxeaza-te si traieste-ti viata de copil, bucura-te de scoala, de prieteni, de iesit afara si de familia ta. Esti in siguranta si ai scapat de drogurile care ti-au facut rau, ti s-a dat o a doua sansa la viata de care este bine sa te bucuri acum, fara nici un fel de stres, ca nu mai exista vreun pericol.
Autosugestioneaza-te ca nu exista nici un motiv pentru care sa fii bolnav sau sa mori, ca esti salvat si nu te vei mai intoarce acolo.
Ca starea ta sa se imbunateasca, inconjoara-te numai de oameni pozitivi si bine dispusi, de oameni dragi, ascultand numai muzica vesela.
Evita dramele si traumele, evita negativistii si posibilele complicatii!

| Anonimus15309 explică (pentru Violleta2022):

Îți mulțumesc frumos, aceelași lucru mi la spus și pshiolog-ul.

| relian a răspuns:

Ai rabdare ca de abia vine cei greu, deja a inceput sevraju, de aia te simti asa de la droguri, voi acolo in RO fumati chimicale, nu aveti voi bani de iarba si alte rahaturi de astea naturale, deci bagati chimicale de care nu stiu cum se mai poate scapa.Nici chimistii nu pot spune exact ce sau cate chimicale sunt acolo bagate,asta pentru ca sunt amestecate, te face praf, daca consumi cativa ani tiau prajit deja creierul.Ce simti tu, ce vezi tu asta este efectul acesotr droguri asupra creierului.O sa vezi tot felul de chestii ca ies de prin pereti, spui ca esti pe alta planeta, totu ti se pare din alta lume.Bine ai venit in lumea drogatilor din RO a celor ieftine si periculoase.Probloema care se pune ai devenit dependent? Daca devii dependent ala esti, adica nu o sa mai ai scapare. Daca totusi esti o persoana puternica, daca nu devii dependent de rahaturile alea o sa fii bine.Deci totu tine de dependenta.Astea iti trec ce spui tu daca nu o sa mai consumi.O sa vezi daca esti dependent sau nu peste ceva zile, sau saptamani, daca organismul iti va cere, sa te astepti la ce e mai rau.Treb ca oamenii sa stie cei asteapta.
Ce ai tu nu te poate vindeca nimeni, asta pentru ca nu ai nimic rau, adica nu ai organe bolnave, nu esti afectat fizic, esti dus cu pluta psihic.Iti trece daca nu o sa mai fumezi.
Stai sa vezi cum e cand apuci de orice, rupi, darami, spargi tot ce apuci, ce spui tu ca faci acum este poate inceputu.O sa vezi ce forta o sa ai, no sa te poata tine nici 2 oameni,o sa fii disperat sa fugi,sa te duci nici tu nu stii unde.
Deci de aia au spus doctorii ca nu ai nimic, ce s-a intamplat e din cauza drogurilor, dar cum am spus se linistesc apele dupa ce devii dependent sau dupa ce o sa te lasi. Daca devii dependent cat timp o sa iei o sa fii ok cat de cat, cand nu mai ai sa iei o sa fie jale, dezastru, cataclism.

| Anonimus15309 explică (pentru relian):

Nu sunt dependent, și nu am mai fumat de o lună, m-am liniștit, nu mai fumezi nici macar tigari normale, si stai liniștit, nu am ajun să sparg sau mai știu eu. doar atât că am atacuri de panică.

| anonimg a răspuns:

Lostlyric a raspuns foarte bine: sunt simptomele unei stari de panica. Iar substantele pe care le-ai fumat nu au facut altceva decat sa amplifice starile de panica.
Cu ajutor de sus -asa cum a spus alin131 - poti sa treci peste asta si vei putea fi vindecat complet. Renunta la tot ce iti face rau; si de asemenea trebuie sa depui orice efort ca sa elimini orice sentiment care ti-ar aduce o astfel de stare. Cum simti ca este ceva in neregula, cauti de departe si pe orice cale sa indepartezi acel factor care ar aduce nenorocirea si ti-ar strica buna dispozitie.
Multa sanatate!
Funda o imparti intre alin131 si Lostlyric. happy

| minrest a răspuns:

Pai ce voiai, drogatule, droguri fara stari alterate de constiinta, fara probleme psihice, fara sevraj? Maine, poimaine o sa cereti sa nu mai muriti de supradoze sau cine stie ce. Asta e soarta voastra, a drogatilor, ba chiar astea sunt cele mai usoare simptome. Adu-ti aminte ca ti s-a spus sa nu faci droguri, dar tu ai crezut ca stii mai bine. Macar acum sa te hotarasti sa nu mai iei droguri niciodata.

| RoCkKiD a răspuns:

Daca toate analizele ti-au iesit ok cel mai probabil ti-a zis cineva ca ce ai luat e rau si acum corpul tau somatizeaza ceea ce tu crezi ca ar trebui sa se intample. Chestia asta ar trebui rezolvata impreuna cu un terapeut, incearca sa te calmezi si sa constientizezi ca cel mai probabil esti ok. Vad ca ce ti-au dat e si pentru chestii cardiace si pentru anxietate deci te trateaza pentru ambele in ciuda analizelor pentru ca asa ai descris tu simptomele.

Nota de viitor, daca vrei astistenta spune si ce droguri ai consumat, ca termenul e destul de vag si nimeni nu poate visa ce ai luat.

| DaniTDCI a răspuns:

Ti s-a cam obisnuit organismul cu acel drog, asa va trebuie daca va prostiti

| PumpkinDoll a răspuns:

Ai bagat spice-uri d'alea, legale cu pesticid in ele si ce dracu mai contin, nu mai fuma toate cacaturile ca te duci in 3-4 ani, daca nu si mai devreme

| alin131 a răspuns:

Mai, in afara de mancare buna si de somn mult si de analize la minerale si vitamine sa vezi daca totul este bine iti recomand daca vrei sa te rogi la Iisus Hristos, roaga-te sa te vindece si sa revi pe calea cea buna.

Dupa ce te scapa Iisus Hristos de toata situatia asta nu mai lua niciodata acele substante si traieste viata pe care ti-a dat-o Dumnezeu si sa nu uiti sa ii feresti si pe altii sa nu ajunga in situatia ta mai tarziu...

M-a salvat Iisus Hrisos de la moarte de 7 ori, El te poate salva si pe tine, roaga-te la El cu inima deschisa si cu credinta.

La noi toate sunt cu neputinta, dar la Dumnezeu toate sunt cu putinta.

Roaga-te daca vrei pentru ca Iisus Hristos ne iubeste pe toti si te va ajuta.

Iar dupa ce te ajuta, citeste Noul Testament (eu am unul tiparit in 2008 sau 2005) si cere-I intelepciune sa intelegi ce citesti acolo.

| Anonimus15309 explică (pentru alin131):

Mulțumesc mult pentru răspuns
.

| alin131 a răspuns:

Nu mai baga in seama oamenii care te jignesc. Tu sa stii ca toti oamenii pe lumea asta te pot lasa la greu dar Dumnezeu e mereu langa tine si nu te lasa.

Roaga-te la Iisus Hristos sa te ajute si sa te vindece si sa te faca bine. Te iubeste mult, El si-a dat viata pentru noi, ca sa ne primeasca in Rai.

Iisus Hristos este Calea, Adevarul si Viata si oricine va crede in El nu va pieri, ci va avea Viata Vesnica.

Roaga-te daca vrei dar cu credinta, Iisus Hristos te va ajuta.