| Mylon_Stefy_1990 a întrebat:

tatăl meu, in varsta de 58 de ani are diabet și în urma unui control oftalmologic am aflat că are cataracta.A fost propus spre operatie, însă în timpul acesteia un picioruș al cristalinului s-a rupt. Medicul a decis ca sa continue cu tratament, pe seamă că mai are vase mici de sânge pe fundul ochiului și trebuie să le elimine. Întrebarea mea este: va mai putea fi operat? Își va putea recăpăta vederea?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
4 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

In primul arnd, daca tatal tau are diabet de tip 2, pot sa-ti spun ca este 100% reversibil, daca tatal tau se apuca serios sa faca sport si sa slabeasca, fiind in limitele normale de greutate.
Cataracta nu va mai fii o problema si operatia se va face fara nici un risc, odata ce diabetul se reverseaza complet.

| MihaiNicu23 a răspuns:

Va putea fi operat dupa ce isi face tratamentul efectul ca sa isi recapete vederea.

| AlexandruSimionescu a răspuns:

Cam slabe speranta fiindca are diabet. Nu se poate opera bine din cauza asta, sangerari, etc.
Pe langa tratamentul medical obligatoriu iti poti arunca o privire aici: https://reikido.ro/reiki/magazin-online/laserterapie-portabila/