| chinezu18 a întrebat:

Buna ziua! Tatal meu s-a vaccinat cu cele 2 doze de Pfeizer ( prima in octombrie 2021, a 2 a in 23 decembrie 2021). A avut la prima doza o durere 2-3zile in mana stanga( acolo s-a vaccinat), durere care mergea spre umar, chiar spre gat. Anul trecut in februarie 2022, a avut din nou astfel de durerei timp de 2-3 similare cu cele de la vaccin, fara vreo alta stare. Iar acum, la 1 an distanta are din nou, fara nimic in plus, durere similara cu febra musculara. Credeti ca e posibil sa fie reactie a vaccinului Pfeizer? A mai patit cineva la fel? Va rog, veniti cu cat mai multe raspunsuri, daca puteti. Sunt putin nelinistit, nu-mi doresc sa se agraveze ceva pe parcursul timpului

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
3 răspunsuri:
| gratargratar a răspuns:

Desigur ca exista si posibilitatea ca aceasta reactie sa se datoreze vaccinului, insa nimeni nu poate demonstra o astfel de corelatie. Insa posibilitatea exista. Ca este asa sau nu, acum nu mai conteaza.
Important este de vazut de unde provine durerea si ce se poate face pentru a o trata. In acest sens cred ca v-ar folosi un consult neurologic (daca ai bani pentru o clinica privata, te programeaza in cateva zile). Este o neuropatie cel mai probabil. Un alt diagnostic ar putea fi de natura cardiaca, deci as cauta sa exclud si posibilitatea asta (la un cardiolog).

| Adelina4679 a răspuns:

Nu cred ca este de la vaccin, probabil are o sensibilitate la mușchiul umărului atunci cand face efort.

| Sarab21 a răspuns:

Bună,și eu am 2 doze de Phizer. Eu la prima doză nu am avut absolut nimic, doar că mă durea mână rău. La a doua, am simțit că mor pur și simplu. Am făcut vaccinul la pra 15:00 iar la 5 dimineața m-au luat durerile de mușchi, mă dureau picioarele de la genunchi în jos, mâinile, nu puteam să respir, îmi venea să vomit și simțeam înțepături la inimă. Consider că am făcut cea mai pare prostie din viata mea cu vaccinul acesta. Am 20 de ani în prezent și mi am distrus toată imunitatea,nu mă mai pot îngrașa de când am făcut vaccinul,răcesc mereu, mă dor toate, nu mai am putere în mâini sa car ceva, obosesc rău, nu mai am vlaga. Multă sănătate tatălui tău și familiei tale! Nu vă mai vaccinați!