| Dumitrascu99 a întrebat:

Știe cineva dacă contează vârsta pentru a purta aparat dentar mobil? Accentuez, mobil, nu fix. Am 17 ani și am mici probleme cu alinierea dinților.
Se spune că aparatul dentar mobil este puratat de obicei doar de copii, nu și de adolescenți.
A mai avut cineva problema asta?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
3 răspunsuri:
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Eu am o colega care a purtat aparat dentar mobil in clasa a 3-a, dar a renuntat repede la el pentru ca mi-a zis ca nu o prea ajuta. Cel fix e mai bun. Eu am aparat dentar fix. Cu cat iti pui un aparat mai repede (ca varsta), cu atat e mai eficient. Nu e o regula generala sa poarte doar copiii. Exista si oameni de 50 de ani care poarta. Dar ar fi bine sa ti-l pui acum, nu mai tarziu.

| Alverto a răspuns:

Nu contează, dar cel fix e mai bun

| adelina29 a răspuns:

Eu am aparat dentar mobil pe care mi l-am făcut la 15 ani, la recomandarea dentistului. Acum am 18 și îți spun sincer, funcționează perfect însă nu sunt îndeajuns de responsabilă să îl port și doar din cauza asta, nu am ajuns încă la rezultatul final.
Deși ți-l poți pune liniștit la vârsta asta și funcționează, din ce am comparat și dedus, la fel de bine ca cel fix dacă îl porți conform indicațiilor, nu ți-l recomand. Ai nevoie de o tărie prea mare să te ții de el, pont care vine din partea unei persoane care nu are nicio problemă cu a se ține, de ex., de sport sau un stil de viață sănătos. După 3 ani și în prezent 40% progres (am avut la un moment dat 60% însă dacă nu îl porți o perioadă, se retrag) am renunțat să sper că mă motivez și luna viitoare îmi pun fix.
Baftă la decizie!