| MihaiG007 a întrebat:

Știu că ar trebui sa merg la medic, dar înainte as vrea sa pun o întrebare că poate mai e cineva care a fost în aceeași situație. M-am operat de apendicita acum 3 ani și ceva, dar tot sunt momente când mă doare. Ea s-a vindexat, dar a rămas un semn vizibil maroniu destul de mare. Am întrebat atunci când mi-am scos firele de ce a rămas așa, iar asistenta a zis că e de la betadina. Știu că nu e normal să rămână așa semn. Este posibil sa se refacă apendicele?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
3 răspunsuri:
| GabiDumitrescu a răspuns:

La ce varsta te-ai operat? Taica-meu a facut apendicita si era sa dea in peritonita pe la 35-36 de ani. Are cicatricea vizibila si acum mai bine de 25 de ani mai tirziu. Eu unul nu am facut inca, poate scap. Daca e sa ma taie, sigur se lasa cu citamai taietura, sau poate ma rezolva laparoscopic. Sper sa nu aflu... happy

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Cicatricea exterioară nu are legătură cu durerea ta.

| Violleta2022 a răspuns:

Apendicele este un organ care a fost taiat si scos, asadar, nu are ce sa se mai refaca acolo.
In ce priveste cicatricea, va trece in timp, dar isi va aschimba culoarea treptat, in rozalie si ulterior alba. Este maronie acum, din cauza pigmentului tau de piele.
In ce priveste durerea locala, este doar in imaginatia ta, pentru ca lipsa apndicelui nu poate durea si nici o cicatrice de operatie, in special dupa atatia ani.