Toate acestea se intampla tot din cauza parintilor. Un copil, de mic trebuie sa stea cu parintii lui, sa se joace. Din cate am vazut. se pare ca nu prea petreci timp cu parintii tai. Incearca-le sa le spui, ca nu mai suporti. Arata-le cat de mult conteaza. Ai putea incerca si la scoala. Si scoala iti este ca o familie.
In primul rand nu ar trebui sa bagi atat de mult in seama ce zic ceilalti despre tine. Tu esti TU! Nu te lasa influentata. Daca te tai pe mana, sau vrei sa te sinucizi nu te va ajuta. Cu cat te gandesti mai mult la lucrurile astea, cu mult mai mult iti faci rau, singura. Iar atunci cand bunicii/parintii te cearta, incearca sa scoti doar ce-i bun de acolo. Si eu am fost certat, nu imi convinea, dar cu timpul am invatat ca tot ce fac parintii si bunicii mei e pentru binele meu.
Sa stii, ca daca vezi pe unii, ca se taie, fumeaza, se drogheaza, nu incerca sa fii ca ei. Nu vei fi mai tare sau lucruri de genu.
Asa ca, fa-ti noi prieteni care nu te indeamna la prostii, socializeaza mai mult cu parintii, si nu baga in seama ce spun altii. Daca cineva te injura, nu ii rasplati cu aceeasi moneda. O sa vezi ca o sa se infurie ca nu ii raspunzi si tot tu o sa ai de castigat.