| Andreea_Deea_1999_quMo a întrebat:

Buna-ziua, TpU, am o intrebare, ar trebui sa imi fac griji daca glicemia imi este aproape de limita superioara (adica de supradozaj)? Limita superioara este pana la 100, iar la mine este de 99. Ce ar trebui sa mananc ca sa mi-o scad?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| AndreiG007 a răspuns:

Din cate stiu de la biologie esti aproape de limita nivelului normal de glicemie. Ce trece de 100 pana la 125 e deja prediabet. Ce-i drept ar trebui sa o lasi un pic mai moale cu dulciurile o perioada pana incepe sa ti scada glicemia (2-4 saptamani). Asta in cazul in care cresterea glicemiei a fost cauza de dulciuri si zahar. Dar aceasta poate creste si din alte cauze.

" glicemia masurata pe nemancate: aceasta este masurarea glicemiei dimineata devreme, inainte de a manca sau de a bea ceva, dupa o perioada de cel putin 8 ore de post. Glicemia normala pe nemancate are o valoare de mai putin de 100 mg/dl. Glicemia de peste 100 mg/dl si pana la 125 mg/dl sugereaza prediabetul, in timp ce valoarea glicemiei de 126 mg/dl sau peste reprezinta un diagnostic de diabet."

Ce ar trebui sa mananci? Hmm in primul rand, sub nicio forma dulciuri pline de zahar artificial.
In al doilea rand raspunsul simplu ar fi cat mai sanatos.

| Andreea_Deea_1999_quMo explică (pentru AndreiG007):

Crezi ca ar putea fi si de la lipsa de odihna?

| Eireann a răspuns (pentru Andreea_Deea_1999_quMo):

Lipsa de odihna s-a dovedit ca poate creste glicemia dar cel mai indicat ar fi da faci un teste de rezustenta la glucoza. Este mult mai precis si arata exact ce se petrece in corpul tau cand consumi zahar.

| AndreiG007 a răspuns (pentru Andreea_Deea_1999_quMo):

Sunt foarte multi factori care determina cresterea glicemiei dar cel mai comun este cel cu consumul excesiv de dulciuri si zaharuri artificiale.

Alti factori:
● sedentarismul
● doze prea mici de insulina sau medicamente antidiabetice
● efectele adverse ale altor medicamente, cum ar fi steroizii sau antipsihoticele
● anumite boli – pe „perioada zilelor de boala", organismul elibereaza hormoni care se lupta cu aceasta, iar consecinta consta in cresterea nivelului de zahar din sange
● stresul – elibereaza hormoni care, de asemenea, duc la cresterea glicemiei
● durerea de scurta sau lunga durata, cum ar fi de exemplu arsura solara – si de aceasta data, tot hormonii sunt de vina pentru dezechilibrul glicemic
● modificarile hormonale survenite in timpul mentruatiei
● deshidratarea

Daca stii ca ai consumat dulciuri inseamna ca de la asta este. Dar normal lipsa de odhina nu poate duce la cresterea glicemiei. Stresul da. Lipsa de hidratare da

9 răspunsuri:
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

laughing Si tu de bou

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Fa indicele homa daca presupui ca ai prediabet

| Andreea_Deea_1999_quMo explică:

Ha ha, foarte nostim.

| Alexia1208 a răspuns:

Glicemia scade și urca singura. Sunt in aceeași situație ca tine. Nu te speria. O sa scadă singură. Încearcă sa eviti 3-4 zile mâncărurile dulci