Buna! Nu inseamna ca daca bei 1L de apa pe zi doar 1L de apa ajunge in organism! Trebuie sa ai in vedere faptul ca: fructele contin apa, legumele contin apa, mai mananci o supa care ce sa vezi contine si ea apa etc! Nu este nici-o problema ca urinezi mai des. Un barbat urineaza in medie cam de 5-6 ori pe zi si o data noaptea (asta in limite fiziolgice/normale)! Din punctul meu de vedere tu ai facut o obsesie datorita acestui lucru si ar trebui sa incepi sa lucrezi la psihicul tau astfel incat sa scapi de aceasta obsesie! Nu ai nici-o problema, stai linistit!
Chestia asta imi e ca o frica, si o am de 2 ani si ceva, si totul a inceput asa: "eram la ora de matematica, dadeam teza, si trebuia sa merg la baie, si am zis ca ma pot abtine, si cand mai erau 5minute am crezut ca am sa fac pe mine si am cerut sa merg la baie", de atunci am ramas asa ca o frica, oriunde merg trebuie sa stiu unde e baia, daca merg la un local stau la capatup mesei. asta ar fi o frica sau o anxietate? Sa apelez la psihologul liceului imediat ce se reiau cursurile?
Am inteles! Treaba cu mersul la toaleta a ramas ca un fel de trauma pentru tine! In prima faza, incearca sa te convingi tu pe tine ca nu ai nici-o problema! Daca vezi ca aceasta obsesie a ta nu trece, da poti apela la psihologul scolii fara nici-un fel de retineri! Iti repet...esti perfect sanatos si nu ai motive de ingrijorare!
Am sa incerc sa ma conving ca nu am nimic, dar cand mai ies cu prietenii si eu sunt singurul care urineaza de mai multe ori si ei aproape deloc ma simt "bolnav", ei urineaz la 5ore, si eu in 5 ore de 2 ori. inainte de incidentul precizat mai sus erau zile in care mergeam la scoala, aveam 5-6 ore si DACA urinam o singura. Multumesc de sfat si raspuns!
Fiecare persoana este diferita! A urina este ceva fiziologic/normal, nu este ca si cum ai avea o problema!
Salut, ești în tranziţie de la adolescent la adult. Fără mușchi 90 kile sunt cam multe, apasă pe vezică, dar hai să zicem că nu e din cauza kilogramelor, în această perioadă de tranziție, unele părți ale corpului de dezvoltă mai rapid decât celălalte. Doar ca să te liniștești, poți face o tiroidă și să vezi de vezica urinară dar cel mai probabil, corpul tău e ca un softwhere proaspăt instalat iar pc-ul tău încearcă să se adapteze softului; )
Poate sa fie si perioada asta, dar schimbarea asta o am de cam 2ani aprox, din cauza unei spaime "eram la scoala dadeam teza si trebuia sa merg la baie, am zis ca ma pot tine si cand mai erau 5minute am crezut ca ma scap si am cerut sa ma lase la baie" de atunci am ramas cu o frica, nu mai fac aceleasi activitati si sunt mai retras, stau mai mult acasa.
Ce "tiroida" sa isi faca? Ce legatura are glanda tiroida cu vezica urinara? Eventual ai vrut sa spui....ecograf!
Clar că nu are tiroida cu vezica exceptând faptul că dacă are probleme de tiroidă și 90 kile la 17 ani explică și vezica
Iarta-ma, tot nu am inteles! Cu ce influenteaza cate "kile" are vezica urinara avand in vedere ca stratul adipos este situat in stratul subcutanat al pielii si ca muschii sunt la locul lor chiar daca nu se vad?!
Hmm... Frica ta ai vrut s-o potolești cu mâncare mai degrabă dulciuri, te-ai îngrășat, ai grăsime pe vezică și te cheamă la wc. Stresul poate activa predispoziţii genetice, de-aia fă o tiroidă și încearcă un psiho terapeut care nu e psiholog ci te ajută să te repui pe picioare
90 kile la 17 ani e mult. Dacă a mâncat mai mult sau dulce, depinde de fiecare om, grăsimea de depune și poate să se depună oriunde nu obligatoriu burtă
Sunt de acord cu tine! Da, 90 de kilograme sunt cam multe la varsta lui! Repet, tesutul adipos (grasimea) se regaseste la nivelul pielii in stratul subcutanat! Teoria ta cum ca grasimea se depune pe vezica urinara si ca apasa pe aceasta nu are relevanta (cel putin in literatura de specialitate nu apare mentionat acest lucru, sau nu l-am citit eu cine stie ).