Nu, cred ca in sfarsit anii de nesplat pe dinti se simt, iar pana acum nefiind nicio trauma (minora precum e periatul) nu ai simtit durerea
E adevarat, nu conteaza. Scuze daca te-a deranjat intrebarea. In privinta problemei ridicate de tine, stiu si eu ce sa zic..."rahaturi" se baga in toate, si in alimente (chineze food?), si in sucuri, si in shampon. Suntem cam la cheremul lor, nu prea mai putem sa facem slalom printre. Eu folosesc pasta de dinti, dar asta pentru ca, asa cum am zis, sunt la cheremul lor. Am auzit si eu tot felul de teorii, ca sa pui sare in loc de pasta, sau doar periuta fara nimic. Sau deloc, cum zici si tu. Nu am o teorie sau o idee bine conturata in privinta asta. Ma gandeam odata, cum au negrii din Africa dinti asa de frumos, ca ei, foarte probabil, nu se spala deloc. In urma cu cativa ani am citit un articol, nu mai stiu in ce ziar, ca niste cercetatori (?) au ajuns la concluzia ca oamenii au de ales una din variantele: 1. Nu se spala niciodata, deci nici ca mic copil, nici ca adolescent, niciodata. In felul asta smaltul acela protector nu este deranjat, iar pentru curatire poate folosi apa simpla, trecand usor cu degetul peste dinti, sau poate manca un mar, si 2. Sa se spele zilnic, cu pasta de dinti, toata viata. Ei spuneau ca daca o data ai inceput, nu mai poti da inapoi, ci trebuie sa continui sa te speli zilnic, eventual chiar si de doua-trei ori pe zi.
Cine mai stie ce este si ce nu este in folosul nostru...
Spalatul dintilor nu subtiaza smaltul! Caria ce cauzeaza durerea ta a stat ascunsa mult timp, pana atunci cand ai eliberat canalul, spalandu-te pe dinti.
Poate ca tu nu ai mancat dulciuri si de asta dinti au ramas ok cat nu te-ai spalat dar cand ia-i spalat s-a deraglat ceva... fiind obisnuita dantura fara pasta de dinti i-a s-a cam suparat.