| AW a întrebat:

Buna ziua TPU,

As vrea sa stiu cum pot slabi pana miercurea viitoare, incepand de astazi.Sau de maine.Ca astazi am stricat putin dietahappy
Sunt aproximativ 2 saptamani.Destul de putin. Dar cred ca pothappySi vreau sa stiu cum.Nu vreau o dieta stricta de genul dimineata mananci asta, la pranz asta etc. Vreau doar sfaturi.De genul "Fa sport!". Stiu ca trebuie sa fac sporthappyDar eu vreau sa stiu ce sa mananc si ce nu.Eu am 14 ani. Aproape 15.Am 1.66-1.67.Nu cred ca am mai mult de atat.Si am 61, 5 kilograme.Cand mananc mult am 62, 1happy
As vrea sa sabesc frumos, dar si repede.Sa ajung pe la 55-56 de kilograme.Nu pot sa nu mananc deloc. Locuiesc cu parintii.Nu ar fi o idee asa buna sa le zic "Nu mi-e foame" si sa nu mananc toata ziua.Ar crede ca am ceva. Sport nu stiu cat o sa pot face.Doar abdomene pot. Dar sunt in stare sa fac si 1000 daca trebuie.Ma gandeam sa fac cate 100 abdomene dupa fiecare masa, oricat de mica ar fi.Eu am cazut ieri pe scari si pe deasupra am calcat si stramb.De asta nu pot sa fac prea mult sport.Am fost la urgente si mi-au pus atela ghipsata. Diagnosticul a fost entorsa si ligamntele rupte.Fiind vorba de glezna.Trebuie sa stau cu atela 10 zile.Deci miercurea viitoare merg sa mi-o scoata si apoi o sa stau cu fasa elastica.Ideea este ca o sa ma duc la scoala in ziua in care imi scoate atela.Am ore dupa amiaza.Si vreau sa slabesc pana atunci.Ma si abtin daca trebuie. Dar nu de tot.
Va rog sa ma ajutatihappy
Promit funditahappy

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
3 răspunsuri:
| Alemoni a răspuns:

Buna!
Ei bine nu ai cum sa slabesti pana miercuri... Imi para rau dar daca faci 100 abdomene dupa masa, poti face indigestie...
Nu stiu daca pot sa te ajut, este doar parerea mea!
Insa ca sa slabesti trebuie sa tii dieta si sa nu renunti daca dupa primele zile nu vezi nici-o diferenta.
Totusi, nu ai cum sa nu mananci nimic toata ziua.
Sanatate si noroc!

| AW explică:

Cand spun 100 abdomene dupa fiecare masa, vreau sa spun dupa jumatate de ora dupa ce am mancat.Sunt oameni care dau si 8 kilograme intr-o saptamana.Sincer cred ca se poate.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

AW,in primul rand vreau sa te lamuresc de ce unii oameni slabesc 8 kg intr-o saptamana.Da,se poate,dar la cat de (ne)sanatos este,foarte putini se gandesc.O slabire atat de brusca se realizeaza,in general,prin diferinte diete extrem de daunatoare organismului(sau chiar infomentare).In plus,nefiind o metoda corespunzatoare,priveaza organismul de energia necesara pe care acesta si-o va lua din rezervele sale pe care,pentru a le reface,vei fi nevoita sa mananci mai mult, lucru care va duce la ingrasare(asa zisul efect yoyo), deci nu e o slabire de durata.In plus, nu este garantat ca vei slabi cele 8 kg intr-o saptamana, lucrul acesta difera de fiecare organism in parte: prin aceleasi metode, unii oameni pot slabi 8 kg/saptamana, pe cand altii nu pot slabi nici 2.Deci,pe langa faptul ca-ti pui sanatatea in pericol, risti sa o faci degeaba.O slabire corespunzatoare nu se face intr-o saptamana, necesita ceva mai mult timp.Cu o alimentatie corespunzatoare si un program regulat de exercitii fizice(20-30 de minute de alergare/zi, cu viteza medie), ai putea slabi in jur de 5 kg pe luna(chiar si ceva mai mult,dupa cum am mai spus,depinde de organism). Neavand posibilitatea de a alerga,iti voi da diferite sfaturi legate de alimentatie(dar nu inainte de puncta anumite lucruri).
In al doilea rand,abomenele nu vor aduce rezultate decat in aceasta zona,nu si in restul corpului,deci nu te vor ajuta sa pierzi din kg, ci doar sa-ti modelezi frumos abdomenul. Daca sunt imbunatatiri de adus in aceasta zona, fa 100 de abdomene o data la doua zile(nu zilnic,pentru a evita febra musculara si intinderile musculare) si combina-le,pentru rezultate mai bune, cu acest exercitiu abdominal, pentru partea inferioara a acestuia(abdomenele fiind pentru partea superioara): http://www.youtube.com/watch?v=mluijhFQbm4&feature=related incepe usor, cu 50 si avanseaza treptat la 150. Fa-le tot o data la doua zile,ca in cazul abdomenelor.
Si nu in ultimul rand,sfaturile legate de alimentatie.
Elimina din aceasta produsele fast-food,mezelurile si alte preparate,dulciurile,chips-urile,sucurile si alte porcarii din comert si nu consuma in cantitati mari nuci,seminte, alune, migdale sau fistic.De asemenea, nu trebuie sa elimini complet painea din alimentatie(are si ea rostul ei), ci doar sa o consumi in cantitati corespunzatoare.In rest, mananca incet si mesteca bine mancarea si bea minimum 2 l de apa zilnic(consumata inainte de masa va reduce pofta de mancare,iar consumata dupa masa,aceasta mentine senzatia de satietate mai mult timp). Portiile trebuie sa fie medii,nici prea mult,nici prea putin(astfel vei asigura organismului energia necesara).In rest,mananca incet si mesteca bine mancarea(lucrul acesta te va ajuta sa nu mananci mai mult decat e nevoie). Acesta va fi o modalitate buna de a incepe,dar nu va fi suficient, cea mai importanta este miscarea.Din pacate, rezultatele cu adevarat satisfacatoare nu se vor vedea decat cand vei putea face sport.
Cam(mult am scris;)) )atat.Mult succes si sa auzim numai de bine.