anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Buna ziua TPU.Astazi am fost la scoala si un coleg a gasit o pioneza pe jos cred si a inceput sa intepe toti colegii, pana cand a ajuns la mine.Am incercat sa ma feresc insa tot m-a nimerit foarte rau in picior, mi s-a facut in jurul locului vanataie si in mijloc e o gaurica exact ca la injectie.Ar trebui sa fac vaccinul antitetanus?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| Dheutsik a răspuns:

Daca ai timp si posibilitate,da,du-te la un doctor. Daca nu, scoate cu un ac sterilizat(fiert in spirt) orice urma de praf sau altceva, apoi da cu spirt, iar dupa ce s-a uscat spirtul, pune-ti un pansament cu rivanol(ajuta la inchiderea ranei). Sper sa reusesti si sa nu ai nimic grav. Funda?

4 răspunsuri:
| fgsdfgdfgdsfgfd a răspuns:

Posibil ca pioneze sa fi fost infectata ai mare grija.Da, ar trebui sa mergi la doctor sa te verfifice.

| nicoalusoby a răspuns:

Da ar trebui sa mergi la doctor este foarte periculos deoarece colegul tau a intepat mai multi colegi. Poate ca nu ai nimic insa mai bine sa te asiguri ca nu vei suferi mai tarziu.

| mihaipaulkent a răspuns:

Sunt curios cum fierbi un ac in spirt straight face. in fine, ideea e ca trebuie sa te duci URGENT la doctor. sansa e destul de :-s ( infricosator de ) mare sa fi luat vreo boala. mai ales daca bou a infipto in toti, poate unu dintre ei avea ceva. du-te la medic, si dupa bate-ti colegu. big grin
joking. insanatosire rapida big grin

| yellowalien a răspuns:

Prost coleg mai ai... Nu se fac glume din astea idioate. Of...