anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Buna Ziua, TPU!

Nu stiu cum sa incep.Am facut 2 teste de sarcina si au iesit pozitive eu avand varsta de 22 ani un sot si o fetita minunata de 4 ani, anul acesta am inceput primul an de facultate la una privata.In ultima perioada aveam c.m. neregulat dar din august venea ceas, anterior c.m. venea la o luna jumate de la ultimul c.m. Pe 21 noiembrie trebuia sa-mi vina am stat pana acum ca poate iar "a luat-o razna" c.m.Din pacate am hotarat ca trebuie sa fac avort deoarece nu avem posibilitatea financiara deocamdata pentru inca un copil asa cum ne dorim sa-l crestem, educam etc. In ultima vreme nu am mai tinut cont de anticonceptionale.Imi este foarte frica de durerea provocata de avort am zis sa fac cu anestezie generala cu locala imi este foarte frica.Cum este daca ati facut avort doare cu anestezia generala sau locala? Care este optiunea mai buna, la mine fiind primul chiuretaj.Desi nu vorbesc si nu ma pot exprima de durerea groaznica sufleteasca prin care trec si la care supun un biet sufletel.Dar aceasta ne este decizia pe care am luat-o.
Deci chiuretaj cu anestezie locala sau generala. pot sa spun ca imi este teribil frica de chiuretajul cu anestezie locala chiar si de cel general, desi il prefer pe cel general.Voi ce spuneti?

Multumesc mult!

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
11 răspunsuri:
| mona a răspuns:

Nu te incurajez dar nici nu te sustin, e alegerea ta si esti destul de matura sa gandesti, eu cred ca tie ti frica de orice anestezie fie ca doare sau nu dar iti pot spune ca nu-i nevoie de anestezie generala pentru un avort, fi tare si ai sa vezi ca va fi bine

| Estera123 a răspuns:

O sa fie prea putini de pe aici care o sa te incurajeze sa faci pasul asta. Eu iti spun sa nu faci asa ceva pentru ca de aici pot incepe foarte multe probleme. Mai bine te chinui sa cresti un copil care cu siguranta iti va aduce mult mai multe bucurii decat sa faci avort si sa ai asta pe constiinta, plus alte probleme de sanatate (vezi cazurile in care doctorii nu au stiut cum se face un chiuretaj). Eu zic ca daca tu ti-ai gasi un job mai bine platit, iar parintii vostri v-ar ajuta, cu siguranta ai trece peste toate problemele grele legate de bani.

| anonim_4396 explică (pentru Estera123):

Propun ca cei care vor ca acest copil sa se nasca sa participe financiar la nasterea si la cresterea acestui copil. pentru ca sunteti plini de moralitate, cred ca ar trebui chiar sa faceti ceva. ce spui? participi?
spirijina acesta viata pe care o doresti.

| Estera123 a răspuns (pentru anonim_4396):

Pomit ca atunci cand o sa am salariu, cei 2% o sa ii trimit spre o casa de copii. Fiecare are dreptul la o parere.

| anonim_4396 explică (pentru Estera123):

Parerea trebuie sa fie sustinuta de ceva. e usor sa o faci pe lupul moralist. dar de facut, cine face ceva?

| Estera123 a răspuns (pentru anonim_4396):

Eu zic ca ar trebui sa facem mai multe si sa ne plangem mai putin.

| DiannaDia a răspuns:

Gandeste-te! daca faci avort ii vei lua viata unui copil nevinovat! Dupa ce il vei naste vei fi fericita si te vei speria de ce ganduri avea-i inainte sa-l nasti.Te rog, nu-l "omori".Nu te gandi la ce spun eu, gandeste-te la viata lui, la el. sper ca vei alege calea corecta happy

bursuc001
Userul Lunii
| bursuc001 a răspuns:

Eu RECOMAND avortul medicamentos cu Mifegyne - ÎNCĂ îl poţi face, dacă te grăbeşti!

Se poate face până în a 63 zi de amenoree ( lipsă a menstruaţiei ) - iar tu ai între 30-45 de zile ( depinde când trebuia să-ţi vină menstra în noiembrie, având în vedere acele dereglări ).

ÎNTÂI să faci un ecograf pentru CONFIRMAREA sarcinii şi a vârstei/săptămânii!

Vezi detalii suplimentare la linkul :
http://www.pcfarm.ro/prospect.php?id=3287

http://www.mifegyne.ro/

http://www.progyn.ro/docs/prospect_mifegyne.pdf

Toate cele bune.

| Azµre a răspuns:

Gândește-te de 10 ori înainte să faci pasul acesta... vorbește și cu părinții tăi și ai lui și vedeți ce faceți...

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Poti incerca avortul medicamentos. clinica marie stopes

| pisicutzamik a răspuns:

Buna,eu te sfatuiesc sa te gandesti bine ce vrei sa faci dupa avort o sa-ti para rau de bietul suflet pe care il omori,dar in fine orice decizile ai lua o sa ai consectinte daca nu fizice sigur o sa fie psihice! daca tot vrei sa faci avort foloseste anestezia generala, este un pic mai scumpa decat cea locala, dar este mai buna, sa nu te gandesti ca daca o alegi pe cea generala nu vei simti nimic, din contra o sa simti.eu iti doresc multa sanatate si o zi frumoasa in continuare