Depinde si de vointa. Eu am fumat peste 38 de ani si m-am lasat cu tigara electrinica intr-o luna si jumatate. Am peste 8 ani de cand nu mai fumez, sotia mea fumeaza, Mai trag si eu un fum daca ii gasesc peste granita ceva tigari straine. Chestia este ca pute asa urat ca nu-mi mai place.
Daca esti ambitios renunti si fara plasturi. Pur si simplu iti impui "de azi nu mai fumez". Dar cred ca ar fi mai bine sa incepi fix de AZI, stiu cum e cu fazele astea "hai ca ma apuc de luni", "hai ca ma apuc de pe 1 ca tot omu" si nu te mai apuci de loc. Vrei ceva fa-o acum, nu de maine, nu de pe 1, nu de la anul. Cand iti vine pofta de tigara bagi rapid 20 de flotari, genuflexiuni, ce-ti vine la indemana. Sau mananci seminte, bomboane sau chiar o guma de mestecat. Nu sunt fumator deci nu stiu cam cat de tare e dependenta asta a voastra, dar marea majoritate care au mai pus intrebari pe aici, marea problema la ei nu era dependenta ci lenea, lipsa motivatiei, a vointei etc. Si repet, vrei ceva FA-O DE AZI, nu de maine, nu de luni, nu de la 1, nu de la anul'.
Daca erai determinat sa renunti la fumat, renuntai... cu scuze din astea, de la 1 ian, de ziua mea samd, sunt doar scuze sa nu te lasi.
Poti verifica daca vei avea sau nu suficienta determinare de a renunta printr-un test simplu: incearca sa renunti progresiv la nr de tigari fumate pe zi, cu 50% cu 25% de la o saptamana la alta...
Daca nu vei putea face acest lucru inseamna ca ori nu vei avea niciodata vointa necesra, ori nu e vorba doar de adicita fata de nicotina ci si fata de obiceiul atat de bine insusit...
Daca o amani pana la 1 ianuarie, nu te vei lasa de fumat. De ce nu incepei de azi ca sa termini (si sa nu mai fumezi deloc) pana la 1 ianuarie?
Salut,
In primul rand felicitari pentru decizie.
Nu iti trebuie plasturi, doar sa ai ambitie si sa-ti gasesti o mica ocupatie care sa te ajute sa uiti.
Succes!
Ce ai spus tu este ca vesnica "de luni ma apuc de dieta" )
Daca vrei cu adevarat incepe de acum. De ce din ianuarie? Inseamna ca in subconstient nu vrei sa renunti si deci nu o sa poti.