Bună!
Dulceaţa de căpşuni făcută acasă are ( aproximativ ) 132 cal/100 gr, vezi linkul :
http://calorii.slabute.ro/calorii-dulceata-capsuni-facuta-in-casa.html
Evident că este mai SĂNĂTOS să consumi dulceaţă de casă ( în cantităţi rezonabile ) în locul dulciurilor de cumpărat.
Toate cele bune.
Depinde cata manaci, banuiesc ca un borcan are in jur de 1000 calorii. Gandeste-te ca dulceata de capsuni e facuta din zahar mult plus capsuni (care in mare parte sunt formate din fructoza - tot un fel de zahar natural). Daca ar fi sa alegi...clar, dulceata de casa e mai buna decat dulciurile din comert (eviti in felul asta margarina continuta de covrigi sau prajituri, de exemplu) insa evita dulciurile pe cat posibil. Citeste mai multe pe blogul meu, am scris un articol despre cum poti scapa de dependenta de dulciuri!
Ai dreptate da am inteles si ti multumesc pentru acest raspuns apropo mi-a placut mkult si blogul eu am tinut intr-o oarecare masurapana acum o dieta foarte stricta, si ma simt ok acum am slabit in principiu destul de mult insa acum fac zilnic adica in fiecare zi odata sau de doua ori exercitii fizice aerobic fitness "sala" logic ca uniori imi vine pofta ca la un nebun de dulciuri ..inainte nu mancam de exemplu dulceata de casa ...acum sunt in concediu timp de o luna ma voi afla acasa la parinti unde nu ma pot abtine sa mai iau si cate o lingurita doua de dulceata facuta de casa... apoi insa stau in stres ca faptulacesta ma va ingrasa cum crezi asa este? as fi putut sa ma ingras daca fac sport exercitii fizice zilnic cum ar fi si alergare pe bamnda unde pierd doar acolo la cate 1000 sau 800 de calorii pe zi in rest mare treaba nu fac iti dai seama sunt acasa sunt in concediu si ar fi parca si pacat sa nu mai gusrt si din dulceturile de casa care mi se par oricum mai bune decat ciocolatele din oras. parere ta.si intru-un apropo cum crezi ca o parere cat as fi putut sa ma ingras in timp de o luna? "concediu fiind"
La banda nu pierzi 1000 - 800 calorii, maxim 400 intr-o sesiune. Oricum nu face banda mai mult de 20 de minute pentru ca pierzi din muschi cand te suprasoliciti, nu din grasime. Sesiuni scurte si intense. Nu stiu ce sa-ti zic legat de ingrasare pentru ca nu stiu in general ce mananci, care e istoricul tau, ce arderi ai... daca esti din Bucuresti te poti programa la mine la cabinet la o evaluare nutritionala sa aflam acesti parametri + varsta metabolica. Uite aici: http://www.adiocelulita.ro/......gratuita/. Nu te costa nimic. In orice caz...nu cred ca va varia greutatea ta mai mult de 1-2 kg, "concediu fiind".