Durerile sub coaste pot fi de la coloana sau de la stres. Oricum, cel mai bine este, cand aveti timp, sa ajungeti la un specialist.
Multa sanatate!
Eu nu inteleg de ce cautati scuze pentru dureri de genul daca fumati
lasa-te bre de fumat si o sa-ti treaca toate durerile! doh
Durerile abdominale pot aparea din cauza unor probleme ale organelor interne, cum sunt splina, ficatul, colecistul, pancreasul, stomacul, intestinele, apendicele.
Daca aceste suferinte se situeaza in partea inferioara a abdomenului, pot fi semnul unor cistite sau anexite si necesita consult ginecologic.
Atunci cand sunt localizate in partea de sus a abdomenului, impun un examen la medicul internist.
Ficatul
Bolile hepatice, cum sunt hepatita A, B si C, dar si cele de inima, precum insuficienta cardiaca pot fi cauza unor dureri de ficat. "Acestea sunt descrise de pacienti ca o apasare de intensitate mica sau medie. Apar in partea dreapta, sub coaste si pot dura cateva ore", explica dr. Doru Cristian Gavrila, internist la Policlinica nr. 2 din Braila. El spune ca durerile de ficat pot aparea si din cauza bolilor cardiace: ficatul nu mai dreneaza bine sangele care trebuie sa se verse in inima.
Colecistul
Durerile de colecist (vezica biliara) apar chiar sub ficat, in partea dreapta, se pot extinde pana in zona lombara a spatelui (regiunea salelor) si pot fi insotite de greata si varsaturi. Apar dupa excese alimentare si de alcool, dar pot fi si consecinta prezentei unor calculi urinari (pietre la colecist). In formele usoare, aceste dureri trec cu medicamente antispastice si antialgice.
Splina
Mai mult de jumatate dintre bolnavii cu afectiuni hepatice sau hematologice (de tipul leucemiei) au dureri la nivelul splinei, au observat medicii. "Sunt, in general, dureri surde, dar se pot agrava, daca apare un infarct splinic (se blocheaza vasele de sange din splina). Se manifesta in partea stanga a abdomenului superior.
Pancreasul
Durerile de pancreas sunt unele dintre cele mai severe dureri abdominale. Apar sub stern (capul pieptului), dupa excese alimentare si de alcool, pot dura ore sau chiar zile si trec cu medicamente antispastice, antiinflamatoare, antialgice si antisecretoare, administrate de specialist. Principala complicatie a acestor suferinte este pancreatita - inflamatie a pancreasului care are drept cauza principala alcoolismul si care impune, uneori, interventii chirurgicale.
Intestinele
Parazitozele, colicile, enteritele si enterocolitele pot determina dureri in jurul buricului, timp de cateva minute sau cel mult o ora. "Daca acestea se extind pe toata suprafata abdomenului exista riscul ca bolnavii sa sufere un infarct de intestin (perforatii)", avertizeaza dr. Gavrila.
Apendicele
Peritonita este una dintre complicatiile durerilor de apendice, care apar, initial, in partea dreapta a abdomenului, extinzandu-se apoi pana spre zona inghinala. Este o afectiune care impune un tratament chirurgical ce vizeaza indepartarea apendicelui.
Stomacul
Afectiunile stomacului au caracter sezonier, fiind mai frecvente toamna si primavara. Sunt cauza unei alimentatii dezechilibrate, dar pot fi semn de ulcer. Spre deosebire de durerile de burta, cele ale stomacului apar chiar sub capul pieptului.
Ai mai jos un site cu informatii despre Durerea Lombara.
http://www.topmedica.ro/blog/durere-de-spate-ce-sa-fac/.
Poti pune intrebari chiar pe site iar medicul iti va raspunde in scurt timp. Succes :)
Ma simteam si eu cam la fel ca si tine (si inca ma simt )! am fost la doctor mi-am facut analizele si totul a iesit ok! doctorul mi-a recomandat sa imi schimb stilul de viata ( sa nu mai apropae toata ziua la calculator ).