anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Bună ziua tuturor. Am o nelămurire. Acum trei dimineţi,pe la ora 5, m-am trezit,într-un fel singură. Adică,eu dormeam şi,dintr-o dată m-am ridicat în şezut, şi pur şi simplu stăteam.Am deschis ochii şi căutam telecomanda.Am aprins televizorul şi m-am culcat la loc.Trece ceva timp,şi dintr-o data, încep să...aud ca un vuiet puternic, simţeam că mă scufund în acel pat. Voiam să mă mişc dar nu puteam.Am deschis ochii,nu vedeam prea bine,dar în poziţia care eram,puteam sa îmi văd foarte bine biroul,şi era o femeie acolo, care statea cu capul în jos si se uita fix la mine.Am închis la loc ochii şi,începea să-mi bată inima cu putere,simţeam frică,şi pe lângă frică,simţeam că ceva mă trage.După,acel vuiet a început să devină din ce în ce mai "real",şi frica se accentua. După,a revenit totul la normal, şi era 9 sau 10 ceasul.M-am *re*trezit cu o durere mare de cap,şi obosită.M-am informat pe internet,şi că acest fenomen se numeste sleep paralysis.Dar sincer,nu prea cred că este sleep paralysis, nu ştiu ce poate să fie.I-am spus şi mamei si a zis că poate să fie din cauza anemiei.Nu ştiu ce să cred.Vă rog să nu râdeţi,nu mi-a plăcut deloc,şi plus că eu am frică de întuneric,nu mai dorm deloc bine.Mă culc devreme,mă trezesc devreme, adică la ora 5 sau 6, şi refuz să mă culc iar,ca să nu mai paţesc chestia asta. Ce poate să fie? Vă rog, ajutaţi-mă. Mulţumesc.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
8 răspunsuri:
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Visezi urat, posibil din cauza ca dormi cu televizorul in camera si probabil nu il inchizi la timp (cu minim doua ore inainte de culcare) sau nu aerisesti bine dupa folosirea lui (minim o jumatate de ore de curent pe vremea asta, fiindca aerisirea simpla nu e suficienta). televizorul NU ar trebui sa se gaseasca in camera in care dormi, fiindca iti afecteaza somnul si iti da dureri de cap. Daca nu ai de ales (ai o casa mica, in care nu ai sufragerie sa tii televizorul), atunci incearca sa nu-l folosesti mai mult de 3 ore pe zi in camera in care dormi, sa-l inchizi de la buton cand nu functioneaza, sa-l inchizi obligatoriu cu 2-3 ore inainte de culcare si sa aerisesti foarte foarte bine camera dupa functionarea televizorului.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Buna!
Probabil ai visat.
Stai linistita ca nu a fost nimic.
Inainte de culcare, in fiecare seara, incearca sa spui o rugaciune, te ajuta mult.
Te pup!

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Asta e clar sleep paralysis. Sleep paralysis pur si simplu se intampla. Ca sa te trezesti mai repede, incearca sa-ti misti limba sau degetele picioarelor.

| GabrielaIoana a răspuns:

Poate avea diverse cauze cum ar fi:anemia,asa cum ai zis si tu, filmele de groaza, imaginatia prea bogata, vizionarea anumitor emisiunii, citirea unor cartii sau o frica interioara care te face sa visezi asa ceva.

| AnalbagRevine a răspuns:

Din ce cauza e anemia?

| paul999 a răspuns:

Din cauza oboselii, nu dormi regulat noaptea, am dreptate? si plus de asta esti obosit/a psihic... deci incearca sa dormi mai repede, ce ai avut tu a fost un atac de panica ceva de genu si mai lasa filmele de groaza sper ca te-am ajutat! Insanatosire Grabnica

| alexandruvet a răspuns:

S-ar putea sa fie si sleep paralysis sau esti foarte obosita si sa visezi, sau sa iti inchipui tu toate astea. incearca sa pui o camera de filmat in camera si culcata. daca se mai intampla vom vedea daca se intampla ceva real sau este doar in imaginatia ta ( din diferite motive : stres, oboseala etc)

| SilentHillLover a răspuns:

Doamne, credeam ca sunt singurul laughing)! Si eu patesc acelasi lucru, dar eu vad un barbat in camera, tot la birou care se uita la mine. NU-i vad niciodata fata. Patesc chestia asta de foarte mult timp si nu indraznesc sa dorm cu spatele la camera. Stiu cum este vuietul ala, si apoi parca te trage in vis, nu te lasa sa pleci. Am gasit pe net ca sunt "demoni ai viselor", sau ceva de genul. Nu stiu ce sa cred. I-am spus si profei de religie de asta si psihologului, dar niciunul nu mi-a dat un raspuns clar. Oricum, incearca sa te rogi inainte sa te culci (la mine merge) si nu te gandi la lucruri negative in timpul zilei. Cam asta am inteles eu de la cei doi.