| floarmog69 a întrebat:

Bună ziua tuturor! Am si eu o problema la care sper să ma ajutați si pe mine! Am 13 ani, 177cm, 76kg.
Mereu după ce fac baie ma ia cu calduri, si am momente cand stau in pat si ma iau caldurile dintr-o data. De exemplu, acum câteva zile stateam in pat, in tricou si pantaloni lugi, m-au luat caldurile, mi-am făcut vant de cateva ori si gata, mi-a trecut. Iar aseară, tot asa, m-au luat caldurile, fiind focul făcut, am deschis usa si m-am liniștit. De ce am asemenea momente? Va rog frumos să ma ajutați!

Pentru a răspunde la o întrebare trebuie să ai cont pe TPU.ro
Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
7 răspunsuri:
| CristiDinBucuresti a răspuns:

In primul rind esti fata sau băiat, este normal daca faci baie cu apa calda sau fierbinte sa iti fie cald, sau cand faci focul la fel transpirri, mergi la medic si fa ti analize de sange glicemia pe stomacul gol la prima ora, poate ai diabet si nu stii.

| sierra1 a răspuns:

"m-au luat caldurile, fiind focul făcut... De ce am asemenea momente?"

ori n-ai ce face ori nu observi că intrebarea-ți contine răspunsul. Deci care e?

| floarmog69 explică (pentru sierra1):

Da, am zis cu focul, dar am momente când stau in pat si ma iau caldurile, iar atunci nu era focul făcut!

| sierra1 a răspuns (pentru floarmog69):

In cazul ăla, rămâne prima variantă

| DrMihailoviciS a răspuns:

Băi, e clar, fie ești un mutant cu termoreglarea defectă, fie corpul tău încă decide dacă vrea să fie centrală termică sau pinguin din Antarctica. La 13 ani, hormonii tăi sunt ca un DJ beat care schimbă melodia fix când începi să dansezi. Explicația științifică? Probabil e legat de circulația sângelui, reglarea temperaturii și, evident, dezvoltarea hormonală.

După baie, vasele de sânge se dilată și îți crește temperatura corpului. Stând în pat, mai ales dacă ai și focul făcut, ai putea să te supraîncălzești puțin. Dar dacă senzația asta persistă prea des sau e însoțită de amețeli, slăbiciune sau alte simptome dubioase, poate ar fi cazul să-ți arunci un ochi la un doctor (nu, Google nu e doctor, dar probabil știai asta deja).

Între timp, vezi cum reacționezi la diferite temperaturi, hidratează-te bine și nu te îmbrăca ca un eschimos dacă simți că îți ia foc pielea.

Sper că te-am ajutat! Doamne ajută!
Dr. Mihailovici S.

| MaximAnaMaria a răspuns:

Probabil e de la anemie sau ai glicemia scazuta încearcă sa te duci la doctor

| DiaDiana111 a răspuns:

Și mie mi se întâmplă uneori astfel de chestii, în timp mi-am dat seama că anxietatea este cauza. Când mintea ta este prea liniștită, (de exemplu cum ai zis și tu după ce ai făcut baie sau pur și simplu te odihnești, atunci parca ceva nu-i în regulă, dacă în mod normal,, îți place" să ai o minte agitată, atunci când ești relaxată, mintea consideră că ceva nu-i în regulă și de asta se manifestă prin aceste călduri. Acesta poate constitui un motiv, dar ca să fi sigură, atunci ar fi bine să consulți un medic. happy