| Sl0 a întrebat:

Buna Ziua Tuturor! M-am gandit sa deschid aces subiect pe tema``COSURI, ACNEE SI PUNCTE NEGERE PE FATA``. Sunt sigur ca multi dintre voi aveti aceasta problema si nu cred ca peste jumatate dintre voi ati consultat un medic dermatolog.Fireste,eu sunt una dintre multele persoane care are cosuri si puncte negre pe fata si care inca nu a consultat un medic dermatolog. Port cosurile de 2 ani jumate.Tratez pe toate apar altele si tot asa, este un circuit continu fara limita.Acuma sa va zic cum procedez eu, asa fara nicio jena.Simt nevoia sa impartasesc secretele mele si altora poate reusim sa scapam odata de ele.Deci in primul si in primul rand cand vad ca am un punct rosu pe fata stiu sigur ca acela este un cos.In primul pas il dezinfectez bine cu apa oxigenata si cu spirt.Sunt sase foarte mici ca infectia sa nu apara.In cazul in care acesta apare il las sa se formeze vulcanul de infectie si cand e ridicat bine il sparg.in pasul 2 iar il dezinfectez si il dau cu orice pudra pentru al usca.In pasul 3 dupa ce sa uscat il jupesc iar in pasul 4 aplic creion corector sau fond de ten.Asta e dar n-am incotro.Am uitat sa precizez ca am varta de 15 ani si sunt disperat sa scap de cosuri pentru ca de fiecare data cand sunt cu pritenii sau la scoala trebuie sa apec capul in jos, ma simt stanjenit de privirile lor. Am in medie cam 6-7 cosuri pe fata pe frunte nas si la asa numita musteata.pe obraz nu am nimic.

O sa fiu incantat sa citesc povestile voastre cu tot cu eventualele solutii pe care desigur pe voi incerca.

Multumesc si o zi buna!

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
16 răspunsuri:
Abh
| Abh a răspuns:

Eu am avut acnee timp de 12 ani, pana cand am nascut primul copil. Orice remediu si tratament cosmetic era de prisos. Stiu ce inseamna sa-ti fie rusine de aspectul fetei dar cu timpul, toata lumea s-a obisnuit cu mine asa cum eram. In definitiv, nu asta conteaza cel mai mult la un om.
Fiica mea trece prin aceeasi perioada dificila, insa acum exista mult mai multe remedii decat existau pe vremea mea si are si perioade bune. Momentan, foloseste o crema naturista( Acneogel), se demachiaza de 2 ori pe zi cu Clearasil si tenul arata satisfacator.
Nu face o tragedie din faptul ca ai acnee si mai ales, nu te lasa intimidat de ea in relatia ta cu ceilalti. In viata conteaza cel mai mult sa fii OM, atat.

| IMC90 a răspuns:

Nu procedezi corect, vei ramane cu cicatrice care nu vor ceda niciodata complet in timp.

Eu am avut acnee severa, si acum nu mai am nici un coswinking Dar am urmat un tratament medicamentos dat de medicul dermatolog, singurul tratament care are efect pe termen lung dealtfel.

| Justmed a răspuns:

Salut! cel mai important lucru e sa ai rabdare si sa nu le spargi deoarece acnee e de durata dar cicatricele de dupa stoarcere sunt permanente, cel mai important lucru in luptsa cu acneea si punctele negre este igiena... daca te speli pe fata de 5 ori pe zi cu un sapun antisebaceu dupa care aplici o lotiune astrigenta va fi mult mai benefic decat sa le storci, incearca metoda asta iar dupa maxim o saptamana o sa vezi rezultatele. P>S : eu nu sunt de acord cu cremele care se spune ca te-ar scapa de cosuri.

| Anca95 a răspuns:

Buna! Eu am aproape 17 ani si am cred ca 1000 de puncte negre si imi ies mereu cosuri, insa faza nasoala la mine este ca ele imi ies sub piele si nu ai cum da le scoti sunt rosii si foarte mariI don't want to see a si dureoase.Eu am tenul gras si in fiecare dimineata, cand ma trezesc zici ca sunt plina de ulei pe fata glandele seboracee isi fac "treaba" serios si imi lasa pe fata o multime de sebum. Deci ma spal in fiecare dimineata cu un sapun special pentru. fata care contine sulf, apoi am un spirt de fata preparat de niste farmaciste care este foarte bun si imi scoate foate punctele negre si seara imi aplic o masca de argila. Uneori imi mai pun miere pe fata sau iarut etc.Din pacate si eu am acelasi obicei prost ca al tau de a-mi scoate cosurile imi place la nebunie sa vad cum iese secretia aia porulenta:Xlaughing si purt si simplu nu ma pot abtine. Nu e bine sa le stoarcem pentru ca vor aparea semne si daca ai asa ceva i-ati de la PLAFAR ulei de migdale dulce este foarte buunlove struck

| Jesye a răspuns:

Hi...e oarecum normal sa ai cosuri la varsta ta. o sa dispara cu timpul

daca nu stiai cosurile se formeaza din bacteriile de la nivelul pielii. ideea e sa te speli foarte des pe fata cu sapun, odata pe ora ar fi ideal. cand eram la scoala aveam si eu coduri doar ca erau mai numeroase decat ale tale, m-am documentat cum se formeaza si de la ce se formeaza si mi-am dat seama ca respunsul e mai aproape de mine decat credeam. desiima pastram curat si faceam dus destul de des, am inceput sa ma spal pe fata cu sapun ori de cate ori imi aduceam aminte de cosurile mele ( cel putin odata pe ora...la scoala in fiecare pauza, la fel si acasa). la mine a functionat si nu te costa nimic sa incerci si tu happy (bine ca nu esti baiat, e cam dureros a te razi cand ai cosuri laughing )

| Adina822 a răspuns:

Depinde de fiecare ten si mai ales de ce mananci. De exemplu dulciurile duc la aparitia cosurilor. Mai ales ciocolata. Mi s-a intamplat si mie dupa ziua mea sa ma uit in oglinda si sa am nasul plin de cosuri. Mi-am dat seama ca au aparut pentru ca mancasem multe dulciuri in ziua precedenta. De asemenea cosurile mai pot aparea si din cauza parului cum ar fi bretonul sau mai pot aparea si daca transpiri in zona fetei. Acum nu mai am probleme prea mari cu acneea deoarece ma spal in fiecare dimineatasi in fiecar seara (ceea ce iti recomand si tie) cu un gel curatator de la Avon. Sper ca te-am ajutat. :d

| Puffi a răspuns:

Buna! Pot spune ca si eu am aceasta problema,dar eu spre deosebire de tine am consultat mai multi dermatologi,dar cu nici un folos! am cheltuit multi bani pe medicamentele prescrise de ei,am facut chiar si injectii,dar fara nici un rezultat! Si eu aram genul care lasam capul in jos,pot spune ca imi era rusine cu fata mea,dar am invatat ca oricum ai arata nu conteaza doar fizicul,ci conteaza sufletul! Eu am incercat tot ce era posibil,am dat si cu lamaie pe fata ca am auzit ca usuca,am dat si cu spirt ca dezinfecteaza, mi-am cumparat multe solutii pastile de la farmacii, bani cheltuiti! Dar tu trebuie sa stii ca cine te place te place asa cum esti si nu trebuie sa ascunzi nimic din ce ai :* Mult succes!

| IMC90 a răspuns (pentru Puffi):

Ai incercat roaccutane?

http://www.medicalstudent.ro/......evere.html

Este singurul tratament pentru acneea severa. Da rezultate in proportie de 100 % Recidiva este posibila doar la pacientii care n-au implinit inca varsta de 20 de ani, in proportie de 25%. Dar oricum recidiva este mult mai usoara si cedeaza tot la isotretinoin (pe o perioada chiar mai scurta de timp).

| IMC90 a răspuns (pentru IMC90):

Am gasit si prospectul oficial.

http://www.pcfarm.ro/prospect.php?id=2296

Dar este obligatorie supravegherea de catre medicul dermatolg, intrucat reactiile adverse pot fi serioase.

| Puffi a răspuns (pentru IMC90):

Nu! La cel mai recent dermatolog care am fost mi-a spus ca Roacutane se foloseste mai mult pentru baieti, pentru ca la fete poate avea ractii adverse, cu urmari destul de grave pe viitor happy

E o tampenie. Nu ai voie sa ramai insarcinata in timpul si la 6 luni dupa terminarea tratamentului. Daca nu vrei sa ramai insarcinata este foarte bun tratamentul.

Sa nu cumva sa te speli de mai mult de 2 ori pe zi pe fata, si mai ales nu cu sapun. Nu faci decat sa stimulezi glandele sebacee sa produca sebum si sa usuci pielea (ceea ce favorizeaza si mai mult astuparea foliculului.)

Este pacat sa nu te vindeci, e cu totu altceva cand nu mai ai acnee. Eu cand am terminat tratamentul am zis wow, deci asa era cand aveam fata normala. Deja uitasem oh go on

Isotretinoinul este intr-adevar singura sansa in multe cazuri de acnee severa si se prescrie atunci cand alte terapii au dat gres. Mai consulta dermatologul odata (altu eventual) si spune-i ca nu intentionezi sa ramai insarcinata prea curand big grin

Nici nu ma spal de mai mult de 2 ori. si daca ma spal nu ma spal cu sapun happy am o solutie speciala oricum tu stai linistit ca o sa-ti treaca happy :*

Pai mie mi-au trecut de mult. am luat roaccunate 20mg/zi 10 mg dimineata 10 seara timp de 6 luni tongue dupa 3 luni jumate la mine a inceput sa se vada o diferenta enorma, si cand au inceput sa dispara in 2 saptamani mai erau doar urme tongue la unii poate dura si 5 luni pana sa inceapa sa se curete fata de tot, asa ca de aceea se da 4-6 luni si nu 4 sau 6 luni tongue

Am incercat "n"! asa o sa fac cum spui tu happy

Neaparat sa mergi la un dermatolog sa te supravegheze. Nu e de joaca cu retinoizii. Vor fi efecte adverse, si pot fi efecte adverse serioase.