Esofagul este în regulă.
Stomacul e puțin alungit şi mucoasa este mai groasă. Poate fi din cauza unei gastrite.
Duodenul sau prima parte a intestinului subțire este neomogen şi asta poate să însemne că există o inflamație. Mişcările duodenului sunt spastice şi asta poate de asemenea să sugereze o inflamație. În rest, duodenul arată normal.
Următoarea parte a intestinului tău subțire se numeşte jejun. Acolo bariul nu a ajuns şi asta poate să însemne că ori ai ceva care opreşte pasajul ori mişcările intestinului subțire sunt diminuate.
Ultima parte este despre când au pus patul în poziția Trendelenburg (cu capul în jos) nu ai avut reflux, adică nu a venit acid clorhidric din stomac în esofag.
Vă mulțumesc pentru răspuns! Dar aveți idee ce ar fi putut să oprească bariul să ajungă acolo? Ar putea fi ceva canceros? Urmează să fac și endoscopie pentru a vedea exact ce este acolo, dar până atunci îmi fac tot felul de gânduri.
Cu plăcere! Este posibil să fie ceva canceros, dar cancerul la intestinul subțire este destul de rar. Endoscopie care să ajungă până în jejun nu există, maxim până în duoden. Singura metodă de a vedea jejunul este cu o capsulă de endoscopie pe care o înghiți şi care călătoreşte în tot intestinul şi apoi un medic vede fotografiile făcute de cameră.
Eu cred că este o problemă de motilitate a intestinului (peristalsis). Intestinul împinge bolil alimentar prin mişcări ritmice, dar în mai multe locuri sunt probleme cu asta. De exemplu stomacul este descris ca hipokinetik: adică nu se mişcă aşa cum ar trebui. Duodenul are mişcări ca nişte spasme. Asta poate face ca bariul să nu poată trece mai departe.