| Ioana1860 a întrebat:

Buna ziua!
Va rog frumos sa-mi raspundeti urgent la aceasta intrebare;
Catelusul meu de 2 zile incoace nu vrea sa mai manance si nici sa bea apa, am incercat toate modalitatile pentru al hrani dar nu acepata niciuna; i-am pus lapte si nu s-a atins 2 zile de el azi am incercat sa-i dau carnita gata scoasa de la cuptor si nici nu s-a atins de loc si totusi cateilor le place carnea,mama la fortat putin sa bea lapte, la fortat sa simta gustul dar dupa aia a vomitat.Mama ar spune ca a mancat prea multe coji de oua dar in ce hal arata mi s-ar parea ca are o boala.Va rog da-timi un raspuns ce ii pot face acasa nu sa-l duc la veterinar, am plans totata ziua nu mai pot suporta sa-l vad suferind.
DAU FUNDA PENTRU UN RASPUNS CONCRET LA INTREBAREA MEA!

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
3 răspunsuri:
| Danielaaa10 a răspuns:

Saracutul. Mi-e foarte mila de catelusi. I-ai dat vaccin? Pentru ca cei mai multi catei mor din cauza ca nu primesc vaccin anti-boli sau anti-virusi sau anti-viermisori. Cred ca viermisorii sunt de vina. Asa a patit si catelul verisoarei mele. Nu a primit vaccin, dupa cateva saptamani nu a vrut deloc sa manance si daca-l fortau vomita totul. Era foarte slabit. Iar intr-o zi cand s-au intors din centru l-au gasit mort. sad Cred ca ar fi bine sa-i masezi burtica si sa incerci sa-i dai de mancare. Daca asta nu functioneaza trebuie dus neaparat la veterinar! Inainte de a pati la fel ca catelul verisoarei mele. sad Imi pare tare rau. Sper ca te-am ajutat macar cu ceva. sad Sa ma anunti daca-i trece! sad Intre timp iubeste-l mult s-ar putea ca intr-o zi sa te trezesti si sa nu-l mai ai :'( :'(

| 123qwerty a răspuns:

Daca chiar vrei sa se faca bine trebuie sa il duci la veterinar. Nu-i poti face nimic acasa pentru ca nu esti medic. Si eu am un catelus care cu cateva saptamani in urma se simtea rau, numai avea chef de joaca si nici pofta de mancare. L-am dus la veterinar si ne-a zis ca are o infectie foarte grava si ca nu se stie daca mai poate supravietui. Am fost foarte foarte trista, dar slava Domnului si-a revenit. Acum e vesel si mananca ca nehalitu. A fost foarte costisitor pentru ca timp de trei zile a trebuit sa il duc la veterinar, iar acolo o ora intreaga ii facea perfuzii, injectii. Insa daca vrei sa se faca bine trebuie sa consulti la fel ca mine medicul veterinar. El stie cel mai bine ce se intampla cu animalele. Eu nu iti pot recomand nimic pentru ca nu stiu ce are si ar putea sa ii faca si mai rau. Sunt mii de boli pentru catei. Nu putem ghici. E periculos sa il mai tii acasa pentru ca incurand o sa moara de foame. Nu e ca nu vrea sa manance, dar saracutul nu poate din anumite cauze. Asa ca iti recomand sa il duci la doctor pentru ca daca e o boala grava se poate extinde si nu numai tu o sa suferi pentru ca nu se mai poate face bine ci si el pentru cate o sa indure. Stii prin ce chinuri a trecut catelul meu? Virusul se extinse in tot corpul: il durea stomacul, capul si aproape toate organele, de abia mai respira cu greu. Nu vreau ca cainele tau sa treaca prin aceleasi lucru. Stii care e singura varianta.

| Bondarel99 a răspuns:

Pai daca mic sistemul imunitar e foarte scazut si e predispus la boli cum ar fi parvoviroza care e fatala.Asa a murit si catelusul meu la cateva luni...nu mai fi egoista si du-l la medic daca nu vrei sa moara!