| MARIA_7657 a întrebat:

Va rog sa ma sfatuiti si pe mine intr-o problema foarte delicata. Nu stiu unde ar fi mai bine sa merg pentru o interventie chirurgicala -la spitalul Coltea la domnul doctor Barbulescu Mihai sau la Spitalul Filantropia la doamna doctor Zorela Adriana Sgarbura.
Diagnostic anatomo-patologic : produs de curetaj uterin continand fragmente de endometru cu stroma fibroasa, cu sufuziuni hemoragice si glande "spate la spate " cu epiteliul proliferat, cu atipie minima(hiperplazie complexa cu atipii ) si fragment de endocol cu metaplazie scuamoasa a epiteliului.
Sunt angajata, dar nu dispun de foarte multi bani -va rog sa-mi spuneti daca se poate in ce consta aceasta interventie de extirpare a uterului, cum decurge, cat costa, ce tratament pot lua si daca se poate rezolva altcumva- va rog ajutati-ma nu stiu unde sa ma duc! am inteles ca este grav si trebuie urgent am facut si testul papanicolau dar rezultatul imi iese abia peste 10 zile pot astepta pana atunci cu interventia? incotro sa merg? cat costa?
MULTUMESC

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Poti astepta 10 zile fara probleme. Hiperplazia cu atipii a endometrului (ce ai tu) este o leziune cu potential premalign. Asta inseamna ca la aproximativ 70% din femei evolueaza spre cancer. Dar nu in 10 zile, ci mai degraba in 3-4 ani sau chiar mai mult. Dar nu merita sa risti sa astepti pana atunci. Dar merita sa astepti testul Papanicolaou 10 zile, fara nici un risc real.
Din pacate, problema ta nu se poate rezolva altfel, e prea tarziu. Un dezechilibru hormonal ti-a chinuit prea multi ani endometrul si acum lucrurile sunt prea periculoase ca sa le mai amani.
Interventia chirurgicala se numeste histerectomie totala. Iti va fi scos uterul, parte din col (in functie de testul Papanicolaou) si, daca esti aproape de menopauza si ovarele. Daca esti tanara (sub 45 de ani) si ovarele nu au leziuni, pot ramane pe loc, ca sa nu intri la menopauza (nu vei mai avea sangerari menstruale, dar hormonii ovarieni isi vor face in continuare treaba).
In principiu, interventia chirurgicala este platita de asigurarile de sanatate, deci este gratuita pentru tine in momentul actual.
Imi pare rau, nu-i stiu personal pe medicii citati, deci nu imi pot da cu parerea referitor la ei. Dar vreau sa subliniez concluzia: operatia poate astepta 10 zile, chiar 20 daca e nevoie, sau o luna, dar nu are rost sa o amani mai mult de atat.

0 răspunsuri: