Bună!
Anticoncepţionalele NU se iau aşa AIUREA, nu le schimbi cum vrei tu ( sau cum ai "AUZIT" că ar fi mai bine )!
N-am idee cine te-a PĂCĂLIT că anticoncepţionalele "Qlaira sunt o variantă mai nouă a Yaz-ului"!
NU este adevărat!
De asemenea, aceste contraceptive DIFERĂ şi ca substanţe active, dar şi ca şi concentraţie!
Vezi compoziţia/detalii în Prospectele de la linkul :
http://www.anm.ro/_/_PRO/pro_1282_23.12.08.pdf?anmPage=1285&ID=25731
http://www.anm.ro/_/_PRO/pro_883_14.07.08.pdf?anmPage=1297ID=25931
Mai mult, dacă ai fi citit Prospectul la Qlaira, ai fi observat că una dintre reacţiile ADVERSE frecvente este APARIŢIA acneii :(
Deci, NU te vor ajuta la combaterea acesteia!
Nu am idee ce analize & tratamente ai făcut pentru a combate acneea; oricum, în cazuri GRAVE şi care nu răspund la tratamentul clasic se prescrie Roaccutane!
Se mai pot prescrie AC ( în general, se prescrie Diane 35 ), eventual, asociate cu diverse medicamente...
Toate cele bune!
Vezi alte detalii în răspunsurile pe care le-am dat la linkul :
http://www.tpu.ro/......-acne-org/
Multe femei au/prezinta o anumita perioada de infertilitate a carei lungime difera de la caz la caz, dupa intreruperea administrarii anticonceptionalelor. Acest lucru trebuie luat in calcul atunci cand optezi pentru folosirea contraceptiei hormonale, mai ales ca debutul contraceptiei hormonale este la o varsta cand inca nu a aparut nici o sarcina. In medie, perioada de infertilitate dureaza doua- trei luni dupa intreruperea administrarii pilulelor anticonceptionale, dar in functie de preparatul utilizat si organism, infertilitatea se poate prelungi pana la 6-12 luni, cu sau fara prezenta ciclului menstrual. Unele femei au ciclu chiar imediat dupa intreruperea folosirii anticonceptionalelor si pot fi fertile si apte pentru procreere, dar in majoritatea cazurilor ciclul menstrual se regularizeaza dupa 6-12 luni de la intreruperea administrarii contraceptivelor orale. Datorita posibilelor riscuri privind viitorul fat, se recomanda ca sarcina dupa intreruperea anticonceptionalelor sa fie mentinuta doar daca apare dupa minimum 3 cicluri menstruale normale. Ai putea primi toate informatiile necesare dar mai ales corecte de la medicul ginecolog care ti-a prescris marca de anticonceptional folosit, deoarece el este cel care detine profilul tau hormonal obtinut in baza analizelor medicale efectuate in vederea indicarii/ propunerii, produsului cel mai adecvat in cazul tau. Multa sanatate.
Anticonceptionalele au atat de multe efecte secundare! Ti-a facut cineva analize inainte de a-ti prescrie si de a-ti schimba deja de 3 ori tipul de pastile?
Incearca sa mergi la mai multe dermatologi pentru acnee. Ce vei face cat timp nu vei putea lua anticonceptionale din cauza sarcinii?
Bună, draga mea!
Nu sunt ginecolog, dar as vrea sa iti dau un sfat. Am constatat ca ai luat anticonceptionale o perioada lunga de timp. ceea ce da, poate duce la infertilitate.
Nu mai lua anticonceptionale pentru acnee, sunt multe alte metode de tratare...incearca si la alti dermatologi, se vor gasi solutii.
Bineinteles ca e o joaca de hormoni care duce la aparitia ei. Prin anticonceptionale iti introduci tu hormoni care inhiba si perturba derularea normala a ciclului menstrual.
Înainte de a face un copil, este recomandat ca dupa incetarea administrarii anticonceptionalelor sa astept 6-8 luni sa te refaci, sa se refaca ciclul menstrual pana devine regulat si sa se refaca in intregime mucoasa uterina care joaca un rol esential in protejarea fatului si nu numai. Astfel risti sa apara avorturi spontane sau diverse malformatii.
Multa sanatate!