| ovidel2009 a întrebat:

Virusul hpv e aceiasi cu condilomatoza? mie mi-a scris medicul o solutie pentru condilomatoza sa ma dau pe ata penisului pentru ca acolo mi-a aparut mam tratat mi-au disparut negi dar mi-au reaparut si simt parca o durere usoara in interior mai jos de burta, daca urinez nu ma ustura as vrea sa stiu daca pot lua vaccin sau vreun medicament ca sa ma tratez si sa nu fiu in pericol de a face cancer, prietenei mele ii place sa ma linga la testicole se poate transmite? si daca face sex oral o data pe saptamana poate avea complicatii? multumesc

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
4 răspunsuri:
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Te rog sa citesti atent acest articol, si ai sa pricepi despre ce e vorba:http://www.seximus.ro/articole/negi_genitali_condiloame.php

| ancalazar a răspuns:

Din cate inteleg din ce am gasit pe net nu este acelasi lucru... dar poate duce la cancer...sad. Pentru ca reapar si adac nu sunt tartate ...devin... ceav mult mai grav.Trebuie sa mergi din nou al doctor ...si din cate am vazut eu pe net exista si un tratament cu laser...cred ca este mai bine sa renuntati la orice contact sexual pana nu iti rezolvi problema...

Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Virusul HPV este cel care da atat condilomatoza cat si cancerul de penis si de col uterin.
Tu trebuie sa-ti faci o fenotipare acum sa afli ce tulpina ai, daca e una cu risc crescut de cancer sau una cu risc scazut. In acelasi timp trebuie sa folosesti prezervativ la fiecare contact sexual (vaginal, oral, anal) de-acum inainte toata viata ta. Cand vei vrea copii, vei folosi inseminarea artificiala, fiindcaaltfel iti vei infecta partenerele cu HPV. Si daca la tine riscul de a face cancer de penis e de 2%, la ele riscul de a face cancer de col uterin e de vreo 10 ani mai mare.
De curand au fost publicate studii care au demonstrat ca HPV e legat si de cancerul de cavitate orala, faringe si esofag, deci transmiterea lui prin sex oral este periculoasa. Nu conteaza cat de des face sx oral, o data e suficient sa se infecteze (nu e obligatoriu sa se infecteze la fiecare contact, se poate ca, daca are o imunitate buna, sa fi scapat deocamdata neinfectata). Asa ca rapid, sa se testeze. Pana atunci: prezervativ de fiecare data.
Trebuie sa-ti anunti toate partenerele de pana acum (nu stii de la care si cand te-ai infectat). Toate, chiar daca nu au simptome, trebuie sa-si faca fenotipare HPV, sa vada daca sunt infectate.
Din pacate, pentru tine e prea tarziu pentru vaccinare. Se vaccineaza numai persoanele neinfectate si, deocamdata, vaccinul e perfectat numai pentru femei.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Citeste pe net ca acolo sunt scrise toate, dar in afara de solutia aceea medicamente orale, nimic?