Este un virus, care patrunde in organism pe cale bucala si se raspandeste prin saliva; se poate deci transmite si prin folosirea veselei si nu doar prin sarut. Boala nu poate fi prevenita si se vindeca indeferent daca este tratata sau nu, cel infectata, dupa vindecare capatand imunitate la acest virus.
Boala sarutului este porecla data mononucleozei infectioase, boala data de virusul Epstein Barr. Se ia prin saliva (deci o poti lua daca ai baut dupa el, dar numai daca ai baut imediat) si se manifesta cu febra si umflarea ganglionilor. Se vindeca in cateva zile, fara sechele, fara urmari si nu ai de ce sa-ti fie frica de ea. De exemplu, eu cand mi-am facut niste analize in vederea unei sarcini, am depistat ca am avut in trecut boala, dar nu stiu cand.
Este o infectie provocata de virusul Epstein Barr, care este transmisa prin saliva, are perioada de incubatie de 30-50 zile, duce la cresterea numarului de limfocite din sange, nu exista tratament specific pentru aceasta boala, ca simptome:febra prelungita, oboseala accentuata, frisoane, dureri de cap, respiratie dificila, angina, dureri in gat, in caz de imunitate scazuta pot apare eruptii cutanate, asemanatoare rubeolei sau scarlatinei.
Nu, nu stiu dar am aflat ce este boala somnului.
face parte din categoria protistelor asemanatoare animalelor, mai precis zoomasticide, provocata de musca tete. virusul este imediat asimilat la nivelul sangelui...nu-i asa ca sunt in pom si pomu`-n aer?
Vezi cateva detalii aici.:
http://www.121.ro/articole/art2657-boala-sarutului.html
adré_6721 întreabă: