| Bliiss a întrebat:

Bunaa happy Am o problema daca se poate spune asa ..Seara ma asez in pat la culcare, adorm si nu dupa mult timp am impresia ca vad ceva simt ceva ..desi eu sunt cu ochii închiși..ma ridic din pat aprind lumina ma uit imprejur o sting si ma asez la loc ..adorm pentru max 10min si se repeta de min 3ori. Ideea este ca nu pot sa controlez, mintea mea e constienta dar nu imi pot misca corpul. Ma sperie ..nu pentru ca am imi da impresia ca vad ceva dar mereu e altceva, o data credeam ca e un paianjen in patura, o data ceva pe perete, o data ceva pe mine desi eu dormeam si nu aveam cum sa vad..Chiar nu stiu ce este, ma gandeam sa las un beculet aprins sau ceva..astept niste pareri va rog sad. Mulțumesc.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
1 răspuns:
| whatevernvm a răspuns:

Daca nu poti sa te misti cand incerci sa adormi inseamna ca ai paralizia in somn. Corpul tau este relaxat, pregatit de somn, insa tu inca ramai constient. Aici se produce o ruptura intre starea de somn si cea de constienta, de asta multe chestii reale se imbina cu alea imaginare. Paralizia ii cat se poate de reala datorita faptului ca tu te esti treaz fix in momentul dintre starea de veghe si aia de somn, corpul tau fiind deja "adormit".
Ii chestie normala, starea nasoala e si ea normala. De obicei simti o presiune asupra corpului sau chiar un vajait in urechi, simti prezente in jur si ti-e teama.