| francescamiruna a întrebat:

Bunaa! am si eu o nelamurire. vreau sa mi fac niste analize mai detaliate si vreau sa stiu daca se poate vedea cand imi face control la plamani daca fumez(mentionez ca fumez de 1 an, primele luni cam un pachet pe luna iar in ultimele 1 pe saptamana). Multumescbig grin

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
11 răspunsuri:
| darrio2007 a răspuns:

Da.Se va vedea la razele la plamani ca fumezi.

| francescamiruna explică (pentru darrio2007):

sad sper sa nu mi faca raze. mersi dario!

| darrio2007 a răspuns (pentru darrio2007):

Si eu sper asta.Succes.

| Wrufloukel a răspuns (pentru francescamiruna):

Dacă ție iți vor ieși la raze faptul că fumezi, apoi da vreau să-mi zici șî mie. Chiar va fi o premieră mondială planetară. Așa ceva nu a mai fost făcut în nici o altă țară din lumea asta! Să vezi la raze dacă un om fumează sau nu! laughing Asta este cea mai tare tămpenie citită pe spațiul virtual! Mai aels în cazul tău, că fumezi o țigară pe zi sau pe satamănă! Deci, cu alte cuvinte țigara care o fumezi tu iți va ieși la raze! Hai mă ce naiba, chiar vreau să-mi zici și mie te rog frumos, chiar sunt curios! Și apropo, dacă, să zicem prin absurd, ar avea pacientul o tumoră la plămăni, atunci da, cu siguranță că va ieși la analize, la raze! Băi ce mă enervează unele persoane care scriu la hoha tot felul de tămpenii! Cum să iasă la raze faptul că fumezi o țigară pe zi! ::laughing)

| SandraM a răspuns:

Dap, se poate vedea ca e ceva nu e ok. Banuiesc ca esti inca la scoala si ti-e frica de parinti. Tigara aia pare "cool", insa cei mai "cool" oameni de pe planeta NU fumeaza. happy Lasa-le pina nu e prea tirziu (deja incepi sa "maresti doza" si e nasol. happy

| francescamiruna explică (pentru SandraM):

Nici chiar la scoala, putin mai marebig grin dar totusi ar face urat daca afla. o sa le las. mersi sandra!

| Wrufloukel a răspuns:

Oameni slabi fumează, așa este o vorbă din popor. Dar eu nu prea cred! Miruna, dacă tu simți să fumezi, fumează tată, fumează vorba lui vadim tudor, greșelile tinereții le plătim la bătrănețe. Dar trebuie să te găndești totuși că vei avea un copil, vei dori să faci un copil, trebuie să ai în vedere faptul că acesta se poate naște cu malformații serioase chiar la plamani, ca o ironie a sorții tu tocmai asta vrei să faci acum, să-ți faci analizele! Pe la 25 de ani să vezi atunci ce stări nașpa vei avea, dureri de cap, amețeli, stări de agitație, stări de nervi și nu vei știi de unde ești nervoasă! Este aiurea tare de tot să fii nervos și să nu știi de unde vine nervozitatea! Dacă nu vei fuma cu 4 sau 5 zile inainte de a merge la analize, iți garantez că nu iți va ieși nimic legat de faptul că fumezi. Nu are cum, este imposibil! Singura metodă prin care poate vedea dacă tu ești fumătoare este să-ți facă biopsie la plaman. Biopsia se face la persoane cu vărsta de 70 de ani 80 care nu prea au șanse de viață dar totuși li se încearcă o metodă de salvare! Dar la tine, no, în nici un caz nu are cum să apară ceva în analize! Iar dacă părinții tăi iți fac analizele special pentru a vedea dacă fumezi, sunt două variante, ori te iubesc cum nu au mai iubit pe nimeni, ori au probleme la cap grave, cea ce nu e nimic special căci și eu am o mamă cam dusă cu pluta puțin! tongue Sau poate să-ți facă analizele, apoi să-ți zică la hoha că în analize a ieșit că fumezi, iar tu să te dai de gol, cea ce mi se pare o variantă destul de marfă și bună pentru mine de aplicat cu alte persoane atunci cănd vreau să le prind cu minciuna! laughing Deci ai mare grijă! O altă problemă pentru care tineri se apucă de fumat este faptul că au niște părinți care le țin morală mereu despre cum să nu fumezi, aceștia chiar îi și amenință cu bătaia ori cu alte pedespe, iar copilul de multe ori se sperie și se apucă de fumat și mai tare, stă și fumează prin spatele blocurilor unde sunt tot felul de boschetari etc. Eu dacă aș avea copil, aș aplica metoda următoare. Îl lăsam frate să fumeze de față cu mine, și pe urmă el nu se mai simțea stresat urmărit pus la zid marginalizat de părinți pedepsit bătut etc etc, și se lăsa de fumat căci nu se mai simțea încolțit! Pa și mult noroc în viață, căci vei avea nevoie!

| francescamiruna explică (pentru Wrufloukel):

Din cate stiu eu copilul poate avea probleme in timpul sarcinii daca fumez. Nu se pune problema acum de sarcina si doamne fereste nu as fuma in timpul sarcinii. Si nu vor sa mi faca analize speciale sa vada daca fumez doar ca de ceva timp simt niste intepaturi in spate si cred ca e de la frig si eu am venit cu ideea sa merg la analize si mi e teama doar pentru ca mama mea lucreaza in spitalul unde o sa mi le fac si de asta ma gandesc ca vor fi destul de clare si detaliate. Si nu, nu mi au tinut morala sa nu fumez doar ca toate persoanele din anturajul meu fumeaza si de.asta m am apucat si eu. dar oricum nu sunt dependenta, pot sa ma las oricand, s a intamplat sa nu fumez nici saptamani intregi cum de alftel n o sa o mai fac ca trebuie sa iasa bine analizelebig grin

| SandraM a răspuns (pentru francescamiruna):

Atunci lasa-te. Ti-o spune o fumatoare inraita. happy

| antoantonia a răspuns:

Da o sa se vada ceva cidat. eu zis mai bine sa nu mai fumezi

| Wrufloukel a răspuns (pentru antoantonia):

Băi fato, cănd mergi pe stradă, trec miii de mașini, poate chiar sute de mii de mașini. La mine în oraș sunt trei sute șapte zeci de mii de locuitori, deci găndește-te puțin că există pe puțin o sută cinci zeci de mii de mașini, plus unele fabrici.Tu te găndești puțin căt fum scoate o mașină. Cănd treci pe lăngă un autobuz tu chiar nu ai văzut căt fum iese pe țeava de eșapament! Tu chiar ești atăt de infantila si superficială în a da un răspuns ce naiba! Mai este si infantilul ala de sus darrio2007 care spune că se vede la raze că fumezi! Păi o mașină cănd scoate fumul acela toxic de la țeava de eșapent și-ți intră în plămini tu nu te găndești puțin cănd scrii ceva? Păi ar trebui să se vadă la toți locuitorii de pe pamant că fumăm! Doamne dumnezeule mare cel sfant că nu am văzut așa de multe persoane infantile la un loc în viața mea, și stau de ceva timp pe internet! Păi tu crezi că dacă fumezi o țigară pe lună, o să se vadă acum ceva la raze? Doamne dumnezeule mare este grădina ta dar mulți sar gardul! Cred că darrio2007 ocupă locu' unu în materie de prostie pe site-ul TPU, cred că are cele mai dezastru răspunsuri, stau și mă întreb dacă nu cumva își dă singur funde folosindu-se de incă două treci conturi pe care și le-a făcut tot el sau ea ce o fi! laughing