| princ3ss_4468 a întrebat:

Bunaa! Am tinut dieta disociata 2 zile am mancat intr-o zi numai mere si intr-o zi am baut numai lapte. Dar astazi mi-a venit rau sad Am inceput sa tremur, ingalbenisem toata. Am avut glicemia 37 si tensiunea 6, 2. Am mancat de dimineata niste salata de legume obligata. ce credeti e bine?:-s mersi:*

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| yumeee a răspuns:

Tu practic ai mâncat normal până într-o zi în care ai mancat doar mere şi a 2a zi ai baut numai lapte. Organismul tău nu a putut suporta lipsa nutrienţilor.
Cred că tu ai mai pus o întrebare despre o dietă pe bază de mere şi te-am avertizat că îţi vei strica stomacul, şi că doar rău îţi vei face.
Mai mult de atât nu am ce să-ţi zic, poate că acum ai înţeles de ce nu trebuie să ţii astfel de diete.
Sfatul meu e să lasi "dieta" asta şi să începi treptat să mănânci câte ceva (nu mult de-odată că îţi va veni rău). Începe să mănânci un iaurt, o felie de pâine, apoi mai târziu ceva puţin mai consistent, şi tot aşa.
Pe viitor, dacă vrei să slăbeşti, fă-o printr-o dietă sănătoasă. Mai citeşte o dată răspunsul meu la cealaltă întrebare a ta.
Sănătate şi o zi faină!

4 răspunsuri:
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

E rau. La glicemie 37 deja ti-au murit foarte multi neuroni, suficienti incat la batranete sa se cunoasca (adica sa fii mai senila decat altii). Daca vrei sa tii diete, controleaza-ti glicemia macar de 5 ori pe zi (inainte de mese si neaparat la 2-3 noaptea). Nu o lasa sa scada sub 75.
Eu cred ca ar trebui sa te vada si un medic nutritionist, fiindca o scadere atat de grava a glicemiei trebuie investigata (in mod normal nu apare decat dupa saptamani de inanintie, nu dupa doua zile).

| Alistair a răspuns:

Nu poti intr-o zi sa mananci numai mere iar in cealalta doar lapte. Ai avut glicemia si tensiunea foarte mica. Ai nevoie de un regim alimentar bogat in de toate. Proteine, lipide, glucide, minerale, vitamine. Ai facut foarte bine ca ai mancat salata. Incearca sa mananci si carne. Carnea de pui fiarta nu ingrasa si este si sanatoasa. Eu zic sa renunti la dieta. Trebuie sa mananci mai multe feluri de mancare in aceeasi zi. Daca chiar nu vrei sa iei in greutate apeleaza la un nutritionist si iti va da un regim alimentar care sa nu te imbolnaveasca. Dupa parerea mea ce ai putea face este sa renunti la carbohidratii rafinati (paine, paste, fursecuri etc) Mananca fructe, legume, carne de pui, peste, in nici un caz numai un fel pe zi. Si fa mult sport.

| aisha01eu a răspuns:

Nu. Uite ce e. si eu am avut probleme cu greutatea. Am incercat multe diete. Dieta disociata nu e buna. Eu sunt vegetariana de 2 ani si 3 luni si ma simt excelent. Daca vrei sa slabesti renunta la dulciuri (sau mananca mai putin), mananca putin si des, reduce din grasimi (eu de exemplu mananc putin ulei, sare, zahar, am avut momente cand nu mai mancam nici faina alba ci numai integrala). Nu renunta la paina, ci alege din accea cu cereale. Mananca multe fructe, legume (chiar si multe), orez integral (e bun de tot) si carne slaba (pui, peste). Nu-ti mai pune in pericol sanatatea tinand cure din astea. Stiu cum e sa iti fie rau din cauza mancarii. A, si cand ai tu timp plimba-te sau fa sport. Mult succes.

| NeOStyle97 a răspuns:

Pur si simplu organismul nu e deprins cu acest mod de hrana