| evelina555877 a întrebat:

Bunaaa, am 12 ani, și menstruația o am de 2-3 luni. Însă luna aceasta nu mi-a venit cu toate că eu am menstruația destul de ok adică în lunile pe care le am avut, mi-a venit pe aceeași dată. Dar fix luna asta nu a venit ( trebuia să vina deja de 3 zile). Menționez că nu am activități se*uale, sau probleme de sănătate, dar în seara de înainte de ziua în care trebuia să mi vina, mi-a fost foarte rău. Din seara aceea, a început să mă doară și stomacul pe partea stângă, dar nimic, nici o sângerare. Deci e normal să întârzie?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| Violleta2022 a răspuns:

Este perfect normal ca in primul an cand debuteaza menstruatia la fetite, sa vina aleator pana se regleaza, sau nu.

Pe lumea asta sunt doua tipuri de cicluri menstruale, ambele normale si ambele naturale, depinzand de mostenirae genetica de la mama si bunica ta:
1- menstruatie de tip REGULAT, care vine lunat fix la acelasi numar de zile, luan de luna
2- menstruatie de tip NEREGULAT care vine cand vrea el, depinzand de hormonii corpului tau, putand veni al cateva saptamani sau la cateva luni.

"trebuia sa vina' este un termen total nepotrivit pentru tie, atata vreme cat esti in primul an de "reglari menstruale", cand nimeni si nimci nu stiu cand trebuie sa-ti vina menstra, cu atat mai putin o aplicatie electronica, care-i imposibil sa-ti masoare hormonii corpului tau.

Stai linistita, ca asta NU este "intarziere", ci "ajustarea menstruatiei" conform hormonilor tai, specifica tuturor fetitelor la care debuteaza menstruatia.

2 răspunsuri:
| Madaxo97 a răspuns:

E normal să întârzie, abia ți-a venit de 3 luni, mai durează până se reglează, poate chiar un an sau mai mult, nu vine din prima regulat menstruația

| Cipi1212 a răspuns:

Probabil că din cauza faptului că ești la vârsta când menstruația e la început.